Breaking News

Dutchlabs

Zo krijg je hulp bij verzet tegen een strafbeschikking

Een strafbeschikking is geen kleinigheidje, ook al kan het zijn dat de officier van justitie of iemand anders die je de strafbeschikking voorstelt het wel zo laat lijken. Ingaan op een strafbeschikking betekent dat je instemt met een straf en dus schuldig bent. De straf die je voorgesteld krijgt is bovendien vaak hoger dan de straf die een rechter je op zou leggen. Het heeft dus bijna altijd zin om in verzet te gaan tegen een strafbeschikking. Dat kun je zelf doen, maar de kans is groot dat je niet de juridische kennis in huis hebt om veel succes te boeken. Het is dus slim om een advocaat in te schakelen voor hulp bij verzet tegen een strafbeschikking.

Een ervaren strafrechtadvocaat voor een eerlijke prijs

De advocaten die contact met je opnemen via deze site zijn geen beginnende snelle jongens in de advocatuur. Het gaat hier om ervaren advocaten die zich al jaren specialiseren in het strafrecht. Dat klinkt gelijk alsof het je een hoop geld gaat kosten, maar dat valt mee. Het eerste contact is gratis en geheel vrijblijvend. Ook zal de advocaat met jou kijken of je in aanmerking komt voor een pro Deo behandeling. Dat betekent dat het je bijna niets kost. Als dat niet mogelijk is rekenen ze een vast tarief per zaak, dat laag is in vergelijking met anderen. Zo weet je dus van tevoren waar je aan toe bent.

Een betere uitkomst dan wanneer je het alleen doet

Een ervaren advocaat weet wat hem te doen staat in het geval van een strafbeschikking. Hij zal je helpen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen met je verzet. Als de officier van justitie weet dat je wordt bijgestaan door een ervaren strafrechtadvocaat is de kans groter dat hij nog een keer goed nadenkt. Vaak wijzigt hij de strafbeschikking meteen als je in verzet gaat. Soms gaat hij over tot seponering. Ook kan de officier besluiten de zaak toch aan de rechter voor te leggen. Dat is voor jou ook gunstiger dan een strafbeschikking: de officier van justitie is een aanklager, terwijl de rechter neutraal is.