Dutch Labs
Image default
Rechten

Letselschade bedragen: dit is hoeveel u krijgt en hoelang het duurt

U denkt er misschien aan om een letselschadeclaim in te dienen nadat u gewond bent geraakt bij een auto-ongeluk , een slip-and-fall of een ander incident veroorzaakt door de onvoorzichtigheid van iemand anders. Zo ja, dan heeft u waarschijnlijk veel vragen: Wat zijn mijn kansen op een eerlijke vergoeding voor mijn medische rekeningen en andere verliezen? Is het beter om een ​​advocaat in de arm te nemen, of kan ik het alleen af? Kan ik iets doen om mijn kansen op succes te vergroten? Hoe lang duurt het proces?

Dit zijn verschillende soorten letselschade bedragen waar je op kunt rekenen.

Om antwoord te krijgen op deze en andere prangende vragen, hebben we onze lezers in de Verenigde Staten ondervraagd en gevraagd naar hun recente ervaringen met letselschadeclaims. Dit is wat we hebben geleerd.

Schikkingen: de meest voorkomende uitkomst bij claims voor persoonlijk letsel

In totaal ontving 70% van onze lezers met een letselschadeclaim een ​​uitbetaling (een minnelijke schikking of een toekenning na een proces). En voor bijna zoveel (67%) kwam de vergoeding in de vorm van een schikking. Zeer weinig lezers (4%) zagen hun zaak voor de rechter komen, wat typisch is in letselschadezaken. Proeven kunnen tijdrovend, duur en riskant zijn voor alle betrokkenen. Dat is de reden waarom verzekeringsexperts – evenals de advocaten die gewonden helpen – meestal gemotiveerd zijn om tot een letselschaderegeling te komen.

Hoeveel schadevergoeding is typisch in gevallen van persoonlijk letsel?

Meer dan de helft van onze lezers ontving uitbetalingen variërend van slechts $ 3.000 tot $ 25.000. Maar nog eens 26% van de lezers ontving meer dan $ 25.000, wat het totale gemiddelde van $ 52.900 maakt. Houd er bij het bekijken van deze resultaten rekening mee dat de lezers die we hebben ondervraagd naar onze websites zijn gekomen om informatie over een claim te vinden en om een ​​advocaat te zoeken. Het kan zijn dat degenen met de zwaarste verwondingen (die leiden tot een hogere schikking of uitspraak) direct een advocaat in de arm hebben genomen en dus niet hebben deelgenomen aan ons onderzoek.

Wat beïnvloedt de uitkomst van letselschade bedragen?

Er zijn meestal algemene patronen over hoe verzekeringsmaatschappijen een letselgeval waarderen . Je hebt geen controle over sommige factoren die van invloed zijn op die patronen, waaronder:

Uw verwondingen. Ernstige verwondingen leiden tot meer medische kosten en aanzienlijke schade door ‘ pijn en lijden ‘, wat over het algemeen leidt tot hogere uitbetalingen.

De verzekeringspolis van de verdachte. Het is duidelijk dat de verzekeringsmaatschappij geen schikkingen aanbiedt die de polislimieten overschrijden.

Onze enquêteresultaten wijzen echter op verschillende dingen die u kunt doen die de kans op een succesvol resultaat aanzienlijk beïnvloeden, evenals het bedrag van de vergoeding die u mogelijk ontvangt: een advocaat inhuren, onderhandelen over een schikking (in plaats van eenvoudigweg het eerste aanbod aan te nemen ) en het aannemen van stappen om de rechter te betrekken.

Bekijk hier de meest voorkomende voorbeelden van smartengeld

http://letselschadebureau.nl