Breaking News

Dutchlabs

Hoe kies ik een loopfiets voor mijn kind?

Welke loopfiets moet ik kiezen?

Als kersvers ouder wil je de ontwikkeling van je kind zoveel mogelijk stimuleren. Een van de momenten waar elke mama op papa naar uitkijkt, is het moment van de eerste stapjes. Die eerste stapjes kan je stimuleren met een goed loopfietsje dat ook nadien nog de motoriek verbetert. De keuze voor een loopfietsjes is echter niet zo eenvoudig…

Er zijn verschillende soorten (houten) loopfietsjes beschikbaar op de markt. De beste keuze maak je echter in functie van leeftijd van je kind, waarbij comfort, afmetingen en zadelhoogte een belangrijke rol spelen. We hebben de soorten loopfietsjes op basis van een webshop, houtenspeelgoedonlinekopen.nl, even op een rij gezet in functie van de verschillende leeftijdscategorieën.

1. Loopfietsjes vanaf twaalf maanden

Er bestaat al een loopfiets voor kinderen vanaf 1 jaar en die hebben vaak drie of vier wielen. Die zijn doorgaans ook wat lager en dus beter berijdbaar. Om optimaal te profiteren van de stabiliteit van de loopfiets, is het van belang dat de achterwielen van de fiets net iets verder uit elkaar staan dan de voorwielen. Je kind meet best wel al zo’n 70 cm.

2. Loopfiets vanaf twee jaar

Doorgaans hebben loopfietsjes in deze categorie slechts twee wielen en vaak een verstelbaar zadel. Dat is echt wel onmisbaar, als je wil dat je kleinste er lang plezier van, heeft en nog goed wordt ondersteund. Vanaf 80 – 85 cm kies je best voor dit type. De Sevi Loopfiets – Rood is echt wel een goede keuze en werd in het Verenigd Koninkrijk zelfs verkozen tot een van de beste balance bikes.

3. Loopfiets vanaf drie jaar

Deze categorie bevat logischerwijze de grootste loopfietsen op de markt. Je kind kan hier nog zo’n twee tot drie jaar meer rijden. Nadien is de overstap naar een grotere fiets vaak al gemaakt. De Simply Houten Loopfiets is daarvoor het best geschikt met een sterk houten frame, luchtbanden, een handgreep in het frame én aan een heel democratische prijs.

4. Meegroeifietsje van Pinolino

Er bestaat ook een fietsje dat echt meegroeit en omvormbaar is van een drie- naar een houten tweewieler van Pinolino, genaamd Charlie. Het houten loopfietsje beschikt bovendien ook over een verstelbaar zadel voor enkele jaren fietsplezier’.

 

http://www.houtenspeelgoedonline.be