Dutch Labs
Image default
Sport

Informatie over Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk van Douwe Geluk

Informatie over groepslessen bij Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk

 

Veel mensen willen graag bewegen en wat actiever zijn, maar de drempel om te gaan sporten bij een Gym of sportschool is vaak te groot. Mensen denken oh een sportschool met veel opgeblazen tattoeage hebbende louche mensen, daar wil ik niet tussen staan. Vaak zijn dat hele aardige mensen en is er helemaal niks om je zorgen over te maken. Toch denken mensen anders en gaan daardoor niet bewegen wat wel zo nodig is.

 

Tai Chi is me veel te rustig? Onwaar !

 

Wat denkt u van Tai Chi Chuan? Taijiquan? Wat denkt u van Chi Kung? Qi Qong? Mensen antwoorden dan vaak: “ow dat is me veel te rustig, als ik niet 100% kan sporten dan doe ik het niet”. In juist dat “niet doen” zit een inzet van 0% discipline en doorzetting. Je kan namelijk vaak beter wat rustiger beginnen en dan opbouwen. Tai Chi Chuan kan op alle niveaus beoefend worden, rustig en langzaam tot zeer intens en snel. 

 

Tai Chi Chuan is echt voor iedereen

 

Jong, oud, dik of dun, een goede of slechte conditie Tai Chi is voor iedereen geschikt en kan geheel op eigen niveau beoefend worden. Hoe kan Tai Chi intens zijn? Ga maar eens in een lage quat staan met je benen in een hoek van 90 graden en doe vanuit die houding vechtsport bewegingen voor minimaal 10 minuten. Hoe kan Tai Chi voor iedereen zijn? Taijiquan kan staand, zittend maar ook liggend beoefend worden door iedereen, zo langzaam en rustig mogelijk.

 

Tai Chi oudbollig? Onwaar!

 

Hoewel Tai Chi honderden jaren oud is is het een Bron van Geluk voor veel mensen. Je kan het beoefenen voor de gezondheid, voor intense sporttrainingen maar ook voor aspecten als zelfverdediging. Er zijn scholen die Tai Chi erg oudbollig en stoffig neerzetten en promoten. Soms zie je zogenaamde meesters in mantelpakjes die denken dat ze de beste leraar zijn. In Tai Chi is niemand de beste en iedereen moet zich blijven ontwikkelen. 

 

Tai Chi bij de Bron van Geluk in Apeldoorn, Hoe en wat?

 

Als u besluit om Tai Chi Chuan of Qi Qong te gaan beoefenen bij Douwe Geluk in Apeldoorn valt u in een warm bad op de Veluwe. Geen ego gedrag, geen negativiteit maar een groot en diep respect voor u in uw zijn. U leert Yang stijl Tai Chi Chuan, Chen stijl, Wu stijl of Wudang zelfs het 5 dieren Taijiquan of Chi Kung is ook mogelijk. Zelfverdediging, Pushing Hands, Meditatie en Mindfulness is allemaal mogelijk. En allemaal op geheel eigen niveau natuurlijk.

 

Meer informatie over Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk Fu Yuan?

 

Indien u meer informatie wilt over Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk ‘Fu Yuan’  dan kunt u even naar de website gaan op deze link: http://www.tai-chi-geluk.nl of bellen met: 06-51820257 emailen kan ook naar: fuyuan.apeldoorn@gmail.com

 

http://www.tai-chi-geluk.nl