Dutch Labs
Image default
Relatie

Soa test anoniem thuis

SOA test zelf doen

 

Een SOA test? Of een chlamydia test? Het zijn weer de feestdagen geweest waarop er veel liefde is gevierd, op lichamelijke en intieme manier. Feesten en festivals zijn gevierd en daardoor kan het nog wel vaak voorkomen dat er met een drankje op wat makkelijk gedaan wordt over het al dan niet naar bed gaan met iemand. Dit tezamen vormt een wezenlijk risico voor de volksgezondheid aangezien er niet altijd acht wordt geslagen op eventuele risico’s die verbonden zijn aan het onveilig vrijen met iemand die je op die avond tegen bent gekomen. Een morning after pill wil nog wel eens genomen worden, en een spiraaltje biedt ook wel enige afwering tegen ongewenste zwangerschap maar het belangrijkste is een eventuele ziekte die kan worden opgelopen. Een soa test thuis afnemen is misschien nog helemaal niet zo’n slecht idee. Een soa test online kopen is zeer laagdrempelig en kan een hoop ongewenste effecten voorkomen.

Een overdraagbare aandoening is in veruit de meeste gevallen namelijk niet te merken. Het is pas na een lange periode zo dat er lichamelijke symptomen te herkennen zijn. Het kan zijn dat er bij het plassen kan er een branderig gevoel ontstaan.

SOA symptomen

Wat nog meer veel voorkomende klachten zijn de hierna opgesomende fysieke kenmerken van de meest voorkomende overdraagbare aandoeningen in Nederland. Voor de vrouw kunnen we hierbij de volgende onderscheiden:

  1. Geregeld worden er bultjes aangetroffen en is er een merkbare jeuk rond de genitalieën.
  2. Frequent gemerkte eigenschappen is een zere onderbuik 
  3. In enige gevallen wordt menstruatiecyclus verstoord of wordt deze onregelmatig

Tegenover de vrouw worden enige eigenschappen gemerkt bij het mannelijk geslacht in een niet specifieke volgorde van voorkomendheid:

  1. De anus dan wel het mannelijk geslachtsdeel kunnen afscheiding hebben
  2. Jeuk en pijn in en rondom de mannelijke genitatieën zoals de eikel, schacht, scrotum, en ook de anus.
  3. Een lichamelijke pijn kan optreden tijdens het actief zijn in coïtus. 

Een SOA test thuis

Het kan niet in voldoende mate worden benadrukt hoe belangrijk het is om jezelf te controleren op een overdraagbare aandoening. Zoals reeds genoemd wordt een overdraagbare aandoening in veruit de meeste gevallen niet gemerkt. Dit met als gevolg dat mensen lang blijven rondlopen met een s.o.a. en dit kan uiteindelijk tot zeer ernstige gevolgen leiden. Onvruchtbaarheid is een van de meest gevreesde en voorkomende consequenties hiervan.

Het is ook mogelijk dat niet alleen chlamydia is opgelopen, maar ook andere voorkomende soa’s zoals de welbekende ziektes gonorroe, syfilis, herpes een ook hepatitis B. Het is belangrijk om zo snel mogelijk na onveilige coïtus jezelf te controleren op een SOA.

https://soazelftester.nl