Dutch Labs
Image default
Relatie

Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Heb jij dit jaar al wat gepland of ben je op zoek naar leuke ideeën? Wij hebben een paar leuke tips verzameld om deze dag alleen om jou en je partner te laten draaien. Blijf je lekker thuis of maken jullie een uitstapje? Het kan allemaal! Zeker nu de corona regels weer wat flexibeler zijn, kan je ook buiten de deur weer een aantal leuke activiteiten gaan doen. Onderstaande leuke Valentijnsdag ideeën zijn perfect voor de nodige inspiratie of helpen je op weg naar iets origineels. Het boeken van een restaurant en nachtje weg hebben wij uit onderstaande tips gehouden, immers heel erg origineel is dat tegenwoordig niet meer. 

Valentijnsdag ideeën

Samen koken; Zeer corona proof, maar o zo liefdevol, liefde gaat immers door de buik. Hebben jullie een favoriet gerecht die terug doet denken aan dat ene speciale moment of hebben jullie ooit een restaurant bezocht en willen jullie het lekkerste gerecht namaken? Haal op tijd de boodschappen in huis, doe goed onderzoek naar recepten en vergeet natuurlijk het toetje niet.

Terug naar de eerste date; Het is te hopen dat je nog precies weet wat jullie op de eerste date met ze tweetjes hebben gedaan. Een leuke tip is om deze dag nog eens dunnetjes over te doen. Zeker nu restaurants en buitenactiviteiten weer steeds meer mogelijk is, bestaat de kans dat je nu ook je eerste date weer kunt herbeleven. 

Onderga samen een massage; Een massage biedt de nodige ontspanning tegen de stressvolle dagen. Boek een dubbel massage bij jullie favoriete salon en laat je deze dag heerlijk in de watten leggen. Voor een massage hoef je natuurlijk niet de deur uit, want je kan de massage ook gewoon thuis krijgen. Elkaar masseren is op deze dag natuurlijk een logische keuze.

Nieuwe stad bezoeken; Hebben jullie een favoriete stad of willen jullie op Valentijnsdag een nieuwe stad bezoeken? Een stedentripje (ook al is het voor een dag) is altijd een leuk ideeën. Hand in hand wandelen langs bezienswaardigheden of lekker shoppen bij leuke winkels. Elke stad heeft iets speciaals wat het voor jullie kan bieden. Of dit nou Rotterdam of Amsterdam is, het draait op deze dag dat jullie samen lekker op pad gaan.

Bekijk oude foto’s; A trip back to memory lane. Het samen bekijken van oude foto’s is een leuke Valentijnsdag bezigheid en kan heerlijk op de bank of bed gedaan worden. Pak het fotoalbum erbij van leuke tripjes die jullie gemaakt hebben, foto’s van bijzondere momenten of herbeleef de trouwdag aan de hand van foto’s. 

Speciale attentie; Geen verrassingen zal zo goed ontvangen worden als een uit het hart gegeven cadeau. Dit hoeft echt niet iets heel duurs of exclusiefs te zijn. Zo lang je er maar aandacht aan besteedt hebt en het uit het hart gegeven is, is het al goed. Knutsel iets romantisch in elkaar, schrijf een lange liefdesbrief of zet je partner op een speciale manier in het zonnetje. Speciale en unieke attenties doen het altijd goed op Valentijnsdag.

Samen een bucketlist maken; Onder het genot van een goed glas wijn of een heerlijke maaltijd is het leuk om samen een bucketlist te maken met dingen die jullie echt nog samen willen beleven. Dit kunnen steden in het buitenland zijn die jullie graag nog eens willen bezoeken of activiteiten (zoals bungeejumpen of skydiven). Bijkomend voordeel is dat jullie van elkaar weten wat hij of zij graag wenst. Deze informatie is natuurlijk in de toekomst goud waard en biedt voor de komende periode iets om samen naar toe te leven.

Lingerie; De liefde vieren kan op verschillende manieren. Naast leuke uitjes en bezigheden is het misschien ook wel leuk om wat romantische elementen aan Valentijnsdag toe te voegen. Lingerie is hier bijvoorbeeld een leuk voorbeeld van. Erotische lingerie is gewoon te vinden in de plaatselijke lingeriewinkel of een sexshop. Bestel een leuk setje en verras je partner. Dit geldt niet alleen voor vrouwen, want ook voor mannen zijn er leuke mogelijkheden.

Tips voor maximaal genieten van Valentijnsdag

Op de dag dat de liefde centraal staat is natuurlijk niks vervelender dan werken, je telefoon die constant af gaat of kinderen die alle aandacht proberen op te slokken. Neem lekker een dagje vrij, zet je telefoon uit en breng de kinderen onder bij opa of oma en geniet samen van deze heerlijke dag. Vooraf al een hele planning maken is daarnaast ook wel fijn. Het is natuurlijk een stuk romantischer een vol geplande dag dan op de dag zelf nog op zoek te gaan naar leuke dingen om te doen. Een andere goede tip is natuurlijk om meteen de dag goed te beginnen. Schrijf een leuke kaart voor je partner of versier het huis de avond ervoor. Een uitgebreid ontbijtje om de dag te starten  scoor je natuurlijk ook punten mee.