Dutch Labs
Image default
Kinderen

Spelletjes met de traptractor

Een traptractor is leuk en veelzijdig speelgoed voor peuters en kinderen tot een jaar of 10.

Je leest het goed: leuk en ‘veelzijdig’. Want met een traptractor kun je veel meer dan alleen rondrijden.

We gaan een aantal leuke spellen om te doen met de traptractor bespreken.

Er zijn zoveel leuke dingen te doen, een traptractor kopen is echt een aanrader!

 

 

Traptractor Race

Een echte favoriet onder de kinderen. Zet een parcours uit op het erf, schoolplein, of waar je ook plek hebt.

Trommel je vrienden op met hun traptractors en race over het parcours.

Je kunt op verschillende manieren racen: race tegen de klok of race direct tegen elkaar.

 

Het veiligste om mee te beginnen is racen tegen de klok. Ieder kind rijdt om de beurt op zijn of haar traptractor het parcours en iemand houdt de rondetijden bij. De snelste coureur wint.

 

Direct tegen elkaar racen is natuurlijk het leukst. Zorg ervoor dat het parcours breed genoeg is en race met 2 of meer vrienden tegen elkaar. Probeer niet te vaak te botsen.

Maak het nog spannender met manches van 1 tegen 1. De winnaar gaat door naar de volgende ronde tot iemand de enige echte traptractor race kampioen is!

 

Traptractor Behendigheid

Dit spel is het leukst als je een traptractor met aanhanger hebt. Indien mogelijk is een ander accessoire als een voorlader of een ploeg ook erg leuk. Alles draait om je rijkunsten met de traptractor. Verzin een aantal uitdagende opdrachten. Je kunt ook de tijden bijhouden en punten uitdelen op basis van de tijd. Leuke voorbeelden van opdrachten:

 

  • Slalom: Maak met pylonnen een uitdagend parcours waar je doorheen moet slalommen op je traptractor (eventueel met aanhanger). Iedere pylon die je raakt levert een strafpunt op.

  • Achteruit inparkeren: Zet met pylonnen een vak uit waar je achteruit moet inparkeren met je traptractor met aanhanger. Ook hier geldt weer dat een geraakte pylon een strafpunt oplevert.

  • WipWap: Leg een stevige plaat over een blok en creëer je eigen wip wap. De plaat moet groot en stevig genoeg zijn om met je traptractor overheen te rijden. Bewijs dat je traptractor vaardig bent en neem de hindernis zonder angst!

  • Rijd met beleid: Doe de voorgaande proeven, maar zet nu een bakje water in de aanhanger of op de motorkap van de traptractor. Probeer er zo weinig mogelijk uit te laten spetteren tijdens de proeven. Degene die het minste water verliest, krijgt de meeste punten.

 

Er zijn nog veel meer leuke tests te bedenken om je traptractor rijvaardigheden mee te testen, maar nu ben je alvast op weg.

 

Land bewerken

Voor Rolly Toys traptractors zijn vele accessoires te krijgen. Er is ook een breed assortiment van echte werktuigen. Steel de show met een echte wals, ploeg of veegmachine aan je traptractor!

Dit is heel leuk als je achteraf woont. Met je eigen ploeg kun je echt een stukje land bewerken. Zaai er zaadjes van planten op. Met je eigen watertanker met spuit voor achter de traptractor kun je ‘machinaal’ de plantjes water geven.

https://www.buitenspeelgigant.nl/ride-on-voertuigen/traptractors/