Dutch Labs
Image default
Vervoer en transport

Verhuizen met de avondklok, kan dit?

Het woord avondklok moet zowat het meest gehate woord van de Nederlandse taal zijn op dit moment. Uiteraard is deze zware maatregel met de nodige zorgen genomen om de coronapandemie een halt toe te roepen, maar echt vrolijk worden wij er toch niet van. Maar wat houdt die avondklok nu eigenlijk precies in? Verschillende landen geven hun eigen invulling aan het begrip. Zo is het in ons buurland België verboden om zich buitenshuis te begeven tussen twaalf uur ’s avonds en vijf uur ’s ochtends. Dit geldt enkel in Vlaanderen: in Brussel en Wallonië mag u reeds vanaf 22 uur niet meer buiten, en dit tot en met 6 uur. Enkel voor dringende of noodzakelijke verplaatsingen mag u het huis uit. In Nederland is de term wat strikter: hier is het al vanaf negen uur ‘s avonds verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. Een heel stuk vroeger dus! Dit straatverbod geldt echter maar tot halfvijf ’s ochtends.

Help: ik ga verhuizen!

Uiteraard leggen de avondklok en de coronapandemie aan iedereen beperkingen op. Maar wat nu als u midden in deze pandemie verhuist? U heeft misschien wel duizenden vragen over wat nu mag of niet mag, en of u überhaupt nog kan verhuizen met de strenge avondklok. Dit is heel normaal, maar wij staan klaar om uw zorgen weg te nemen. Want hoewel het misschien wat moeilijker zal zijn, is het absoluut nog mogelijk om in te trekken in uw droomhuis in deze moeilijke tijden! Wij geven u met veel plezier enkele tips en adviezen mee.

Race tegen de klok

Volgens ons is het grootste probleem van verhuizen tijdens deze pandemie, de race tegen de klok. Zeker indien uw huidige woonplaats op een vrij grote afstand ligt van uw toekomstige, kan de avondklok voor problemen zorgen. U rijdt niet meer zomaar even van hot naar her, want er is nu eenmaal een tijdslimiet! Verliest u de tijd even uit het oog en vertrekt u iets te laat, dan kan een bekeuring het gevolg zijn… Dit kan voor veel stress zorgen. Het is dan ook noodzakelijk om goed te plannen wat u wanneer gedaan wil krijgen. Maak een lijstje van dingen die u die dag zeker dient mee te nemen naar uw nieuwe woonst. Zo is er minder kans dat u iets vergeet en terug moet rijden, dus ook minder kans op tijdsverlies! Gebruik de tijd die u heeft (en geloof ons, er blijft nog steeds veel tijd over!) nuttig. Het is daarom misschien een goed idee om wat eerder op te staan om aan uw verhuisdag te beginnen.

Verhuizen in de buurt van Rotterdam

Woont u in de buurt van Rotterdam of bent u van plan daarheen te verhuizen? Aarzel dan niet om volledig vrijblijvend contact op te nemen met ons! Op onze website kan u een offerte aanvragen voor uw verhuisplannen. Wij helpen u met veel plezier en beantwoorden graag uw vragen. Dit vinden wij uitermate belangrijk in deze moeilijke tijden. Neem snel een kijkje op keurmerkverhuizer.nl!

https://www.keurmerkverhuizer.nl/

Gerelateerde artikelen

Opslagruimte Roermond – goedkoop verhuizen

Een sieraden webshop

Co packers in Nederland