Breaking News

Dutchlabs

Via outplacement naar een nieuwe baan

Werkt u al jaren in dezelfde baan en merkt u steeds vaker dat u zich met meer moeite moet motiveren om naar uw werk te gaan? Dan is het volgen van een outplacementtraject misschien wel de oplossing.

Met outplacement gaat u kijken naar de verschillende mogelijkheden voor het verkrijgen van een nieuwe functie. Outplacement is eigenlijk altijd gericht op het vinden van werk bij een nieuwe werkgever. U verlaat dus uw huidige werkgever.

Maar wat doet u dan zoal als u een outplacementtraject volgt? Een outplacementtraject volgt u bij een erkend outplacementbureau. Een outplacementbureau helpt niet alleen met het vinden van nieuwe vacatures, veelal via hun netwerk en speciale zoekmachines, maar kijkt ook naar wat geschikt voor u is. Middels voorkeur en haalbarheid worden geschikte vacatures in kaart gebracht waarnaar gesolliciteerd kan worden. Soms is het daarbij nodig om eerst een cursus, opleiding of omscholing te volgen. Outplacement zorgt er op die manier niet alleen voor dat er een nieuwe baan in zicht komt, maar helpt de medewerker ook zichzelf verder te ontwikkelen.

Zoals gezegd kan de reden voor het gaan volgen van een outplacementtraject voortkomen uit ontevredenheid over de huidige functie, maar ook bij een arbeidsconflict, reorganisatie of ontslag wegens disfunctioneren kan outplacement een reële optie zijn.
Outplacement is vaak maatwerk en kan per kandidaat (werknemer) inhoudelijk verschillen. De kosten voor outplacement lopen sterk uiteen en variëren van 2000 euro tot 10.000 euro.

Is uw interesse in het volgen van een outplacementtraject gewekt? Via de website Outplacementbureau Kiezen is het mogelijk een outplacementbureau bij u in de buurt te zoeken. Vaak is het mogelijk om eerst vrijblijvend kennis te maken met een bureau om uw individuele mogelijkheden te onderzoeken. Ook is het mogelijk om een outplacementofferte op te vragen zodat de kandidaat deze kan voorleggen aan zijn of haar werkgever.

https://www.outplacementverzekering.nl