Dutch Labs
Image default
Industrie

Boeren doe je zo!

Een eigen boerderij beginnen, veel mensen fantaseren er over. Niet voor niets is het zo dat er enorm veel spelletjes zijn die het hebben en onderhouden van een boerderij nabootsen, en dat deze spelletjes veel populariteit genieten. Er komt veel kijken bij het runnen van een boerderij, en vaak gaan er dingen stuk die dan vervangen moeten worden. Een heftruck stoel, om maar iets te noemen. Als je die niet hebt, kun je sommige machines ook niet gebruiken. Als je wil kan je ook een aanhangwagenkoppeling kopen. Wel zo handig als je zware dingen wil vervoeren of iets dergelijks. 

Soorten boerderijen: dieren houden

Boerderijen zijn er in allerlei soorten en maten, geen een boerderij is hetzelfde namelijk. Daarom is het zo dat veel mensen verschillende soorten beelden hebben bij het hebben en onderhouden van een boerderij. Je kan bijvoorbeeld dieren houden. Koeien bijvoorbeeld. Maar ook varkens of kippen. Het houden van dieren heeft meestal als doel om vlees te verkrijgen. Voornamelijk bij varkens is dat het geval. Maar als je koeien hebt, kan dat ook om de melk zijn. Net zoals dat je bij houden van kippen je ook om de eieren kan bekommeren. 

Soorten boerderijen: gewassen kweken

Het hebben van een boerderij hoeft echt niet altijd in te houden dat je dieren houdt en fokt. Het concept van een boerderij is veel breder dan dat. Je kan bijvoorbeeld ook een boerderij hebben die zich tot doel heeft gesteld om zo veel mogelijk paprika’s te kweken. Of sla, spruitjes of aardappelen. De mogelijkheden zijn eindeloos. En gewassen kweken kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld in een kas. Dat gebeurt veelal met gewassen die niet opgewassen zijn tegen het typisch Nederlandse weer, zoals tomaten en paprika’s. Maar gewassen kweken kan ook op het land. Dat gebeurt veel met mais en aardappelen. 

Benodigdheden op de boerderij

Zoals gezegd heb je veel keuze als je een boerderij gaat beginnen. Je kan kiezen voor het houden van dieren, of je juist richten op het kweken van gewassen. In beide gevallen heb je hulpmiddelen nodig. Niet alleen in de vorm van personeel, maar ook in de vorm van machines en andere soort spullen. Laten we beginnen bij een boerderij waarbij er dieren gehouden worden. Melken gaat al heel lang niet meer met de hand: daar zijn speciale machines voor. Ook het voeren van kippen bijvoorbeeld gaat automatisch. Wat dacht je van het schoonmaken van de stallen? Ook daar worden er technische foefjes ingezet. 

Machines op een boerderij met gewassen

Als je gewassen kweekt, moet je ook veel gebruik maken van machines. Het oogsten van paprika’s bijvoorbeeld gaat nog veel met de hand, maar dat geldt niet voor aardappelen en mais. Daarnaast wordt het land, als daar gewassen worden verbouwd, ook bemest met moderne apparatuur. Hetzelfde geldt voor het zaaien van de gewassen die later geoogst worden: dat gebeurt ook met behulp van moderne technieken en machines. Zo zie je: er zijn ontzettend veel handige hulpmiddelen die je nodig zal hebben als je een boerderij gaat beginnen.