Dutch Labs
Image default
Industrie

De 3D scanner van de toekomst

De legio voordelen van een 3D scanner

Met de komst van 3D scanners is er een grote stap gemaakt in slimmer en efficiënter meten binnen de constructie- en werktuigbouwkunde. De nieuwste generatie 3D scanners zijn zo intelligent, dat ze extreem nauwkeurig metingen kunnen vastleggen van objecten, gebouwen, installaties en omgevingen. Deze 3D modellen zijn zo gedetailleerd dat ze ook door ingenieurs en bouwkundigen gebruikt kunnen worden om 3D modellen te maken van voor- en na scenario’s. Door zeer nauwkeurig te berekenen wat de effecten zijn van veranderingen kom je nooit voor verrassingen achteraf te staan. Binnen de bouw- en constructiebranche zijn deze verrassingen dure grappen.

3DLS heeft al meer dan 10 jaar ervaring in geavanceerde laserscanning met gebruik van de nieuwste Faro 3D scanner apparaat. Dit apparaat is tevens compact en mobiel waardoor onze laserscanners overal gebruikt kunnen worden. Onderstaande situaties zijn een greep uit de mogelijkheden en voordelen van 3D scanning.

Betere constructie met laserprojectietechnologie

Het nauwkeurig positioneren van kolommen, MEP-systemen en andere componenten is essentieel voor het succes van een bouwproject. FARO ontwerp lay-out en laserprojectietechnologie maken het gemakkelijk. Hardware- en lay-outontwerpsoftware werken samen om ontwerpen van 3D CAD-plannen en -modellen te visualiseren, waarbij ontwerpgegevens rechtstreeks op de eigenlijke werklocatie worden geprojecteerd. Werknemers kunnen penetratie- en montagepunten lokaliseren voor een snellere, meer zelfverzekerde installatie. Ze kunnen ook gemakkelijker gebieden identificeren waarin componenten afwijken van CAD-plannen, zoals oneffenheden in een vloer. De mogelijkheid om ontwerpen met de echte wereld te vergelijken met projectiesoftware stroomlijnt meet- en uitlijningsprocessen voor aanzienlijke tijdbesparingen en kwaliteitscontrole op het werk.

Beter behoud met historische conserveringstechnologie

Belangrijke historische locaties zijn te vinden op de meest bijzondere plekken in de wereld, waardoor veel mensen ze nooit persoonlijk zullen zien. En dan hebben we het nog niet over Toekomstige generaties. Behoud van cultureel erfgoed is daarom belangrijk. FARO 3D-scanners en -software zijn ideale oplossingen voor conserveringstechnologie voor historische conservering en digitale documentatie.

Gedetailleerde 3D-gegevens maken reconstructie van verloren bouwcomponenten mogelijk

3D-modellen maken het mogelijk voor restauratieontwerp en het bewaken van bewegings- en verweringspatronen. Met de scanners van FARO kunnen wij end-to-end workflows maken voor al deze conserveringstoepassingen, zodat elke structuur kan worden beschermd en hersteld – en zodat iedereen er virtueel doorheen kan voor educatieve doeleinden.

3D-scantools voor infrastructuur

Een solide infrastructuur is de sleutel tot succes voor je economische capaciteit. Wanneer de fysieke installaties die deze systemen ondersteunen haperen, doen de systemen dat ook. Gedetailleerde as-built gegevens geven de informatie die je nodig hebt om slim, veilig en nauwkeurig te bouwen — of te herbouwen — zodat projecten tientallen jaren meegaan. Met onze slimme FARO-scans kun je omgevingen scannen bij daglicht, duisternis en zelfs zware omstandigheden om miljoenen gegevenspunten vastleggen voor een virtuele as-built workflow. Met BIM-software kun je veilig en snel informatie in realtime delen, zodat infrastructuurprojecten op schema en binnen het budget worden uitgevoerd en gebouwd om de tand des tijds te doorstaan.

Betere constructie met laserprojectietechnologie

Het nauwkeurig positioneren van kolommen en andere componenten is essentieel voor het succes van een bouwproject. 3DLS maakt een ontwerp lay-out en laserprojectietechnologie het extra eenvoudig. De Hardware- en lay-outontwerpsoftware werkt samen om ontwerpen en modellen in CAD te visualiseren, waarbij de ontwerpgegevens rechtstreeks op de eigenlijke werklocatie worden geprojecteerd. Werknemers kunnen de pijnpunten snel en helder in kaart brengen voor een solidere installatie. Ook kunnen ze eenvoudig afwijkingen identificeren zoals oneffenheden in een vloer.

https://www.3dls.nl/