Dutch Labs
Image default
Industrie

Hoe te werken met gietaluminium?

Welke stappen worden gezet wanneer met gietaluminium gewerkt wordt? Heeft u een product voor ogen met dit materiaal? Dan is het slim om dit uit handen te geven aan een specialist als Perla AluCast. Daar worden de juiste stappen van het aluminium gieten gevolgd. Met als voordeel dat uw product er dus ook zo uit komt te zien als u voor ogen heeft. Dat begint met het kiezen of ontwerpen van de juiste matrijs. Daar moet het vloeibare product immers in gegoten worden om het de juiste vorm te geven.

Het kiezen van de techniek

Het werken met gietaluminium gebeurt op vele verschillende manieren. Het gieten van de vloeibare vorm is afhankelijk van het eindproduct dat u ermee voor ogen heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan het toepassen van de CDC techniek. Daarnaast heeft u bij de expert ook de keuze uit andere soorten methoden. Het is vaak aan de hand van wat de expert in het aluminium gieten u aanraadt te bepalen. Het is vooral belangrijk dat het afgegoten product er zo uit komt te zien als u voor ogen heeft. Zo werkt u er eenvoudig mee verder.

Schakel de expert in

De meerwaarde die de expert op het gebied van gietaluminium biedt, is te vinden op het gebied van de kennis van gieteigenschappen. Het is natuurlijk goed om te weten dat er veel mogelijkheden zijn om het product te gieten. Het is alleen afhankelijk van wat u ermee wilt bereiken welke methode van aluminium gieten hier het best bij past. Dit is dan ook waar de gieteigenschappen het verschil maken. Per methode zijn er andere zaken om rekening mee te houden. Door het advies van de professionals over te nemen, is dan te zorgen dat het beste eruit te halen is. Er wordt direct gewerkt aan het verzorgen van het eindproduct op deze manier. Informeer daarom naar de mogelijkheden van Perla AluCast en ontdek wat zij voor u kunnen doen.