Dutch Labs
Image default
Onderwijs

Circus op school

Circus op school 

Leerlingen spelen graag, dit weten we allemaal. Maar wist u ook dat uw leerlingen doormiddel van spelen het snelst informatie opslaat? Dat is echt waar! Hoe actiever de kinderen bezig zijn met iets nieuws, hoe meer hersenactiviteit. En hoe meer hersenactiviteit, hoe meer het kind opslaat! Daarom is het belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd niet alleen maar in de boeken zitten maar juist ook veel actief bezig zijn met nieuwe dingen aanleren. Voor een docent kan hier de balans in vinden soms erg moeilijk zijn, want de kinderen gewoon laten spelen leert ze toch niets? Uiteindelijk leren de kinderen natuurlijk altijd wat als ze spelen, denk hierbij aan sociale ontwikkelen, zelfvertrouwen en discipline. Maar wanneer we een specifiek leerdoel koppelen aan een activiteit, kunnen we de leerlingen dan misschien sturen om iets wat wij willen dat zij leren zo snel mogelijk aan te leren? U raadt het misschien al, dit kan. 

Circusworkshop

Een perfect voorbeeld van actief leren is de circusworkshop van Grote Broer. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen bezig met het ontwikkelen van eigenschappen en skills zoals balans, hand-oog-coördinatie, samenwerking en creativiteit. Deze workshop kent veel facetten en kan soms in een rap tempo worden uitgevoerd, onze ervaring is echter dat de leerlingen in een supersnel tempo leren als ze iets leuk vinden! Deze workshop zal altijd beginnen met een introductie of het circus zelf, hier valt namelijk erg veel over te leren. Wat mensen denken dat een circus is, is vaak niet helemaal kloppend met de tegenwoordige tijd. Beren op fietsjes en tijgers in kleine kooien is namelijk allang geen ding meer in Nederland. Tegenwoordig draait het circus om de mens!

Onze workshopdocenten

De workshops worden uitsluitend uitgevoerd door professionele circusdocenten die al jaren ervaring hebben in zowel hun expertise als in het lesgeven. We hebben een hechte band met onze docenten en weten hierdoor precies wie wij voor de klas zetten. Grote Broer zal altijd kwaliteit garanderen, anders bieden wij het niet aan. 

 

 

https://grotebroer.com