Dutch Labs
Image default
Huishoudelijk

Ckeck ook je elektrische boiler.

Ckeck ook je elektrische boiler.

Dat een elektrische boiler is een geweldige uitvinding is dat het sanitaire water in je woning op een adequate manier verwarmt is niet nieuw meer. De meeste elektrische boilers tegenwoordig zijn zuinig qua energieverbruik en ook voor de aanschafprijs van een elektrische boiler hoef je het niet meer te laten.

Maar, zoals alles onderhoud en aandacht nodig heeft, is dat bij een elektrische boiler niet anders. Het is nodig ook een elektrische boiler van onderhoudt te voorzien om er zo lang mogelijk plezier van te hebben en om ervoor te zorgen dat hij zo zijn werk goed te kunnen blijven uitvoeren. 

In zo’n elektrische boiler zit bijvoorbeeld meestal een anode, deze anode dient ideaal gezien elke 2 jaar vervangen worden en de boiler zelf plus het verwarmingselement moet worden schoongemaakt en ontdoen worden van kalk.

Kalkaanslag is het directe gevolg van een hoge waterhardheid, deze hardheid van het water is afhankelijk van de bodem waar het water uit afkomstig is en dat is per regio verschillend.

 

Door kalkaanslag in je boiler krijg je verstopte leidingen, veroorzaakt het roest, verhardt dichtingen en kan lekkages veroorzaken.

Boilers die aangetast zijn door kalkaanslag verliezen bovendien rendement, het werkt namelijk als een issolatielaag. Hierdoor verbruikt het toestel meer energie dan nodig zou moeten zijn om het water te verwarmen.

Voorbeeldje; 1 mm kalkaanslag zorgt al voor zo’n 10% meer energieverbruik, 5 mm kalkaanslag voor 25% en 12 mm zelfs voor zo’n 60% meer energieverbruik.

Ontkalking zal het systeemrendement van de elektrische boiler weer op peil brengen.

Maar het gaat niet alleen om de energiekosten, je vermijdt met juist onderhoud ook het risico op oververhitting, slijtage en lekkages. Plaats voor de zekerheid ook meteen een anti- kalk magneet voor zacht water voor een zachte, soepele huid, glanzende haren en het voorkomt irritaties bij het scheren.

Op de website van elektrischeboiler.eu kun je gebruik maken van een online calculator om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.
Zo krijg je een advies op maat, ook voor de keuze van een elektrische cv.

Op de website van elektrischeboiler.eu vind je een ruime keuze aan elektrisch aangedreven apparaten. Close- up boilers van 5, 10 en 15 liter, deze kleine modellen hebben een isolatiewand van het nieuwste polyuretaanfoam met een kunststof buitenwant. De grotere modellen zijn voorzien van een sterke metalen buitenwand en zijn verkrijgbaar tot liefst 2000 liter. Het is dankzij de goede isolatie van deze boilers dat het water super lang warm blijft, waardoor je direct op de energiekosten bespaart.

Ook zijn er boilers te koop die volledig computergestuurd zijn, deze boilers kunnen zelf regelen wanneer het nodig is om het water bij te verwarmen door de ingebouwde smart controller. Ook dit draagt ook weer bij aan de energiezuinigheid

 

 

 

 

Even kijken dus op deze website; elektrischeboiler.eu en laat je inspireren.

https://elektrischeboiler.eu/categorie/accessoires/anti-kalk/