Dutch Labs
Image default
Huishoudelijk

Voordelen en nadelen koffiesystemen

Nederlanders drinken gemiddeld veel meer koffie dan andere landen. De gemiddelde Nederlander drinkt gemiddeld 2,4 kopjes koffie per dag. In andere landen ligt dit gemiddelde aanzienlijk lager, behalve in Finland. In Nederland zijn er drie koffiesystemen beschikbaar om te kopen. Namelijk nespresso, Dolce Gusto en Tassimo. In dit artikel worden de voor- en nadelen van deze systemen genoemd. Aan de hand hiervan kun je bepalen welk systeem geschikt is voor jou.  

Bij het Nespresso en Dolce Gusto systeem vindt het proces van koffie maken plaats met meer dan 9 bar. Hierbij mag je dan ook van echte espresso spreken. Bij het Tassimo systeem is dit echter niet zo. Hier wordt gebruik gemaakt van een druk van 3,3 bar.

Met het Dolce Gusto systeem zijn de meeste verschillende opties mogelijk. Maar met een Nespresso systeem inclusief melkopschuimer zijn de opties even breed. Nespresso heeft de meeste keuze in koffiesmaken. Het Dolce Gusto systeem is bijzonder, omdat je er ook koude drankjes mee kan maken.

Er is niet een bepaald systeem wat goedkoper is dan de ander. Sowieso is koffie maken aan de hand van een systeem met cups vele malen duurder dan filterkoffie. Maar het is dan ook vele malen lekkerder. Over het algemeen zijn Nespresso cups duur en Tassimo en dolce gusto cups goedkoop.

De Nespresso cups zijn vooral online beschikbaar en de andere merken zijn over het algemeen wel in de supermarkt te vinden.

Het Nespresso en Tassimo systeem zijn gemakkelijk schoon te maken door een nep cup te plaatsen waardoor het apparaat wordt gespoeld met water. Het Dolce Gusto systeem wordt niet vies. Dit komt doordat de drank gelijk het kopje instroomt en niet in aanraking komt met de machine. Toch is het mogelijk om de houden van de cup uit de machine te halen en in de vaatwasser te doen, wanneer deze toch een beetje vies is geworden.

 

http://www.koffiecupster.nl