Dutch Labs
Image default
Huishoudelijk

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Nog lang niet iedereen kent een waterontharder, maar ze kunnen heel nuttig zijn in je huishouden. Ze gaan namelijk kalk tegen in je leidingen en dit heeft vele voordelen. In dit artikel bespreken we enkele van deze voordelen en vertellen we je uiteraard waar je ze kunt krijgen.

 

  1. Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Kalk zorgt voor aanslag in je apparaten. Je koffiezet machine, maar ook je vaatwasser of droger. Hierdoor moeten ze harder werken voor hetzelfde effect. Dit betekent concreet dat je machines minder lang mee gaan. Ze draaien door al het kalk in principe altijd harder dan het zou moeten. Dit kost je op termijn veel geld doordat je de apparaten sneller moet vervangen. 

 

  1. Je tegels blijven beter glimmen

Kalk zorgt voor een aanslag op je tegels en sanitaire voorzieningen. Door kalk tegen te gaan met een waterontharder van bijvoorbeeld waterontkalkerskopen.nl blijft je water zachter en je glazen douchewanden glimmen. Je hoeft zelfs minder vaak schoon te maken. Daarmee bespaar je een hoop tijd en ben je bovendien ook nog eens goed bezig voor het milieu.

 

  1. Je hebt minder aanslag op je kopjes

Ken je die theekopjes waar de helft van je thee op lijkt te blijven plakken? Dit komt vaak doordat er kalk in het water zit. Je moet hierdoor hard schrobben om het schoon te krijgen en bij veel kalk krijg je het er nauwelijks nog af. Kalk tegen gaan in je leidingen kan al een groot effect hebben.


Er zijn op de Nederlandse markt een hoop waterontharders te verkrijgen. Het is belangrijk om je goed te oriënteren voordat je er een koopt. De meeste zijn namelijk gewoon eenvoudig te installeren, maar sommigen hebben professionele installateurs nodig. Je kunt hier enkele waterontharders vergelijken die je gewoon zelf kunt installeren. Het is eenmalig een investering en je kunt er nog jaren de vruchten van plukken.