Dutch Labs
Image default
Management

Een ingenieursbureau starten? Let op deze dingen.

Ben jij een ingenieur en wil je graag je eigen ingenieursbureau starten? Wil jij zelf kunnen beslissen over de projecten en jouw eigen technische passies nastreven? Wanneer je een goed doordachte strategie volgt, ligt er potentieel een mooie toekomst voor je in het verschiet. Deze strategie is doorslaggevend voor succes. Want zoals je wellicht wel weet, mislukt het overgrote deel van alle startups.

Voor jezelf beginnen brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Er komen ook allerlei andere zaken bij kijken, zoals administratie en boekhouding. Het verkrijgen van een financiering of het vinden van klanten en personeel. Daarnaast ben jij verantwoordelijk wanneer je niet goed presteert. 

Kortom, er staat veel op het spel wanneer je je 9 tot 5 baan opzegt en besluit om je eigen bedrijf te starten. Met deze tips vergroot je je kans op succes:

Schakel hulp in.

Veel zelfstandigen die net beginnen maken een grove fout, ze willen alles alleen doen. Niks uit handen geven en zelf de controle houden. Sommige zaken kun je beter aan een expert overlaten. Dit kost misschien wat, maar levert in tijdswinst veel op. Maak gebruik van je netwerk en stel vragen. Vraag andere ondernemers om hulp en schaam je hier niet voor. Ondernemers helpen elkaar graag! 

Netwerken, netwerken en nog eens netwerken 

Wanneer je begint met je eigen ingenieursbureau is netwerken van levensbelang. Je hebt nog geen klanten en geen naamsbekendheid. Klanten komen niet vanzelf aanwaaien. Het is dus belangrijk om te investeren in netwerken. Woon branchebijeenkomsten in de regio bij. Deel je kennis en expertise met collega-ingenieurs. Door andere ondernemers te helpen, zullen ze de gunst willen terugbetalen en jou ook helpen. Ook kom je door te netwerken in contact met potentiële klanten.

Investeer in de juiste tools

Om jouw projecten tot een succes te maken heb je de juiste tools en programma’s nodig. Hier gaan waarschijnlijk het grootste deel van je financiering naartoe, dus zal je selectief moeten zijn. Doe goed onderzoek en neem de tijd om de meest geschikte software en hardware voor jouw bedrijf te vinden. Laat je adviseren en maak ook hier weer gebruik van je netwerk!

Marketing

Marketing is cruciaal voor het succes van jouw ingenieursbureau, vooral tijdens de eerste maanden en jaren. Er zijn veel manieren om jouw bedrijf te promoten. Maak hierbij gebruik van verschillende online en offline kanalen zoals social media, e-mailmarketing en advertenties voor het genereren van leads. Een goede manier om lead binnen te halen is door het publiceren van whitepapers en deze vervolgens aan te bieden als download.

https://www.b-engineering.nl/