Dutch Labs
Image default
Winkelen

Geelgouden trouwringen

Wat is geel goud?

Geel goud is de meest pure gele kleur goud die je kunt krijgen. Als je dus duidelijk wilt laten zien dat je goud als trouwring draagt is de keuze snel gemaakt. Het is bovendien een soort goud dat het minste onderhoud nodig heeft. In vergelijking met witgoud heeft het dezelfde hoeveelheid karaats goud. Zo heeft 18K geel goud en 18K witgoud dezelfde hoeveelheid fijngoud. De overige 75% is opgebouwd uit andere materialen. Bij geel goud is dit koper en zilver en bij witgoud nikkel, zink of zelfs platina met als afwerking rhodium.
Geel goud was voorheen de populairste keuze bij trouwringen, maar het heeft tegenwoordig veel concurrentie van witgoud.
Soorten geelgouden trouwringen
Geel goud wordt al lange tijd gebruikt bij mensen die liefde en verbondenheid met elkaar uiten. Er zijn een aantal geelgouden trouwringen beschikbaar.

Met of zonder diamant

Diamanten lijken een bekend onderdeel te zijn in trouwringen en ook bij de geelgouden trouwring kun je kiezen tussen met of zonder diamant. De ring wordt hierdoor wel duurder.

Glanzend

De afwerking van je gekozen geelgouden ring is erg belangrijk en zal liggen aan je stijl. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een glanzende afwerking. Deze afwerking zorgt ervoor dat het licht wordt gereflecteerd en de trouwring een meer stralend uiterlijk krijgt. Een glanzende afwerking krast wel relatief snel en zal hierdoor meer een matte afwerking krijgen. Dit kan wel makkelijk opgelost worden door het opnieuw te bewerken. Meer glanzende ringen kan je bv bij elnora trouwringen vinden. 

Mat

Je kunt ook kiezen voor een matte afwerking. De trouwring zal op deze manier een meer bescheiden uiterlijk krijgen. Het licht wordt bij een matte afwerking niet gereflecteerd. De geelgouden trouwring zal met een matte afwerking ook niet krasvrij zijn. Ook de matte afwerking krast erg snel en zal dan meer op een glanzende afwerking lijken. Maar ook bij deze afwerking is dit makkelijk op te lossen door ze te polijsten.

Hoeveel karaats goud?

In vergelijking met witgoud is geel goud wel verkrijgbaar in 24 karaats goud. Maar ze zijn over het algemeen meer verkrijgbaar in 14 en 18 karaats goud.

Voor mensen die een gouden kleur erg mooi vinden zijn geelgouden trouwringen perfect. Ze hebben namelijk de meest gele kleur onder de gouden ringen. Ze zijn beschikbaar met of zonder diamant en hebben als afwerking mat of glanzend. In prijzen zijn er veel verschillen.