Dutch Labs
Image default
Adverteren

GPS voor de landbouw

Het Global Positioning System is een wereldwijd satelliet plaatsbepalingssysteem die verschillende satellieten gebruikt die boven het aardoppervlak cirkelen. Met de ontvangst van minimaal vier satellieten kan een gps ontvanger zijn situatie op de aarde bepalen. Het gps systeem werkt 24 uur per dag onder bijna alle weersomstandigheden en kan overal ter wereld gebruikt worden. Een gps kan voor zeer veel verschillende doeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld voor het bepalen van je plaats in Google Maps zodat je weet welke richting je uit moet om bij de gewenste bestemming te komen, maar deze kan ook geïntegreerd worden in trekkers. Zo heb je een gps volgsysteem die altijd precies weet waar jij bent, dit is zeer vergelijkbaar met gps trackers. De grote vraag is natuurlijk: Waarom is een gps systeem zo aantrekkelijk voor een landbouwbedrijf?

Allereerst zorgt het ervoor dat de concentratie van het recht rijden uit de handen wordt genomen, door één druk op de knop rijdt de trekker zelf recht. Daarnaast levert het ook nog eens een brandstofbesparing op, je hebt namelijk minimale overlappingen. Ten slotte krijg jij data tijdens werkzaamheden die alle percelen in kaart brengen, ideaal. Wel is het belangrijk om van te voren vast te stellen wat jouw wensen zijn, er zijn namelijk verschillende gps systemen die allemaal weer andere specificaties hebben. Wanneer je geen vlaggetjes meer wilt uitzetten, snel en nauwkeurig percelen wil inmeten en minder overlap wilt hebben, dan is een gps systeem zeker handig. Wilt u dat uw landbouwvoertuig automatisch bestuurt kan worden, waardoor er vaak een hoge nauwkeurigheid is? Dan is een automatisch besturingssysteem zeer handig. Een gps kan dan ook voor zeer veel werkzaamheden ingezet worden en het maakt alles een stukje makkelijker.

Lijkt u een gps tracker/systeem ook ideaal voor uw bedrijf? Dan is het verstandig om te bedenken voor welk bedrijf en wat u ermee wilt bereiken. Natuurlijk zijn er verscheidene bedrijven die u kunnen helpen met het vinden van het juiste gps systeem en met het installeren hiervan.

https://mygpstracker.nl/