Dutch Labs
Image default
Groothandel

Hoe maakt Silvent het verschil op de laatste twee meter?

Silvent staat bekend om zijn uiterst efficiënte persluchtpistolen. Maar zelfs het meest efficiënte exemplaar, lekt lucht. Dat is inherent aan de grote kracht van deze pistolen. Het merk doet er alles aan om het lekken zo veel mogelijk tegen te gaan en slaagt hier zeer goed in. U kunt zelf echter ook nog maatregelen nemen om lekken verder tegen te gaan, en wel op “de laatste twee meter”. Waar slang en pistool samenkomen, lekt vaak de meeste lucht. Met een veiligheidskoppeling voor perslucht, die bij KDS Advies te koop is, reduceert u deze lekkage.

Silvent persluchtpistolen: subliem in de laatste twee meter

Overal waar energie geleverd wordt, gaat energie verloren. Denk maar aan de verbrandingsmotor van een auto, waarbij een groot gedeelte van de energie wordt omgezet in warmte, in plaats van de gewenste beweging. Bij perslucht hebt u te maken met een soortgelijk probleem. Omdat de lucht onder zeer hoge druk stroomt, gaat er ook een percentage van verloren. Een zeer groot percentage van de effectieve luchtdruk gaat verloren in de laatste twee meter: het stuk waar de slang overgaat op het pistool. Hoe belangrijk zijn die laatste twee meter? Cruciaal. Vergelijkt u de efficiënte van een Silvent persluchtpistool met die van een pistool met een traditionele uitstroming (open pijp), dan zit daar een efficiëntieverschil in van enkele tientallen procenten, in het voordeel van Silvent. Monteert u een veiligheidskoppeling voor perslucht dan zal de winst nog groter zijn. Door een efficiënter pistool zal de luchtstraal niet alleen krachtiger zijn, maar zult u ook geld besparen. Tel daarbij op dat de pistolen van Silvent ook nog eens uitblinken op het gebied van veiligheid en een laag geluidsniveau en u zult begrijpen waarom KDS Advies deze producten adviseert.

Nog meer lekkage tegengaan?

Wilt u nog meer persluchtlekkage tegengaan? Dan kunt u op uw persluchtpistool van Silvent een veiligheidskoppeling voor perslucht monteren. Hiermee bespaart u zelfs wanneer het persluchtpistool is ingeschakeld maar niet gebruikt wordt omdat een veiligheidskoppeling voor perslucht de luchtdruk constant houdt.