Dutch Labs
Image default
Webdesign

Laat het design van uw website over aan de professionals uit de ‘city of light’

Webdesign is, in tegenstelling tot grafisch ontwerp, het interactieve gedeelte. Hiermee wordt bedoeld dat met webdesign ook gekeken wordt naar de gebruikersvriendelijkheid. Want het is uiteindelijk de bedoeling dat u de potentiële klant zover krijgt om uw product of dienst te kopen. Uw website krijgt meer karakter met een gebruiksvriendelijk design en de nodige uitstraling door de juiste typografie, kleur en compositie. Laat dat maar over aan de experts van webdesign Eindhoven. Want met standaard webdesign zult u niet de aandacht krijgen die u wellicht voor ogen heeft. In veel gevallen wordt de investering in een hoogwaardige website pas later opgepakt. Dit is jammer want een website is tegenwoordig onmisbaar en zal eerder gezien worden dan een papieren visitekaartje.

Waarom een mooi webdesign effectief is
De webdesigner verzorgt naast het design ook de techniek en kennis van uw online uiting. Er wordt ingespeeld op de te benaderen doelgroep. Met een uniek webdesign zal uw concurrentie het moeilijk gaan krijgen. Vergeet niet dat naast de fysieke openingstijden van uw bedrijf, uw website 24/7 ‘geopend’ is. Het is daarom belangrijk dat uw website helder en pakkend vertelt wat het u te bieden heeft. Bepaal wat u op de verschillende pagina’s kwijt wilt, maar bedenk goed dat teveel content ook weer niet krachtig is. De homepagina is het eerste wat het publiek zal zien en zal in één oogopslag moeten vertellen wat u verkoopt of waar u voor staat. Webdesign kan daarom een tijdrovend proces zijn. Naast de standaard desktop worden websites ook op mobile apparaten bekeken. Een responsive webdesign is daarom ook geen overbodige luxe meer. Vraag altijd na of dit in het pakket inbegrepen zit.

Wat houd online marketing in en hoe wordt dit toegepast
Een hoogwaardige website is al een flinke stap vooruit. Maar om het publiek ook daadwerkelijk naar uw website te krijgen, zal er ook een gedeelte met online marketing nodig zijn. Online marketing Eindhoven is net als het ontwikkelen van een webdesign geen onbekend terrein voor de lichtstad. Met de hulp van zoekmachine optimalisatie zal uw website of webshop hogerop komen te staan in Google. Dit doet u door bepaalde trefwoorden te verwerken op uw eigen website, maar ook op externe pagina’s die u vervolgens weer linkt naar uw eigen site. Het is ook een optie om gebruik te maken van social media. Facebook, Instagram en andere platformen zorgen voor naamsbekendheid doormiddel van eigen aangemaakte berichten. Link deze vervolgens weer naar uw website en u wordt al voor een groot gedeelte beter bezocht. Mocht u willen bijhouden hoeveel bezoekers u krijgt, dan kunt u gebruik maken van Google Analytics. Met deze tool heeft u bijvoorbeeld een duidelijk overzicht van de dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse bezoekers. Dit is zeer handig omdat u hier dan uiteindelijk weer op kan inspelen.

Weet u wat u nodig heeft om tot een succesvolle website te komen
De ideale website is een unieke website. Maar, wees maar eens uniek in deze tijd… Krijg voor uzelf een duidelijk beeld over de visie en missie van uw uiteindelijke website. Ga hier dan vervolgens over in gesprek met een webdesigner in Eindhoven. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van WordPress. Dit zal betekenen dat u later uw eigen website kan beheren door gebruik te maken van het content management systeem (CMS). Mocht u niet weten hoe dit werkt, dan is een cursus een mogelijkheid om u zo goed mogelijk op weg te helpen, maar ook specialisten kunnen dit voor u blijven beheren. Eindhoven beschikt over een scala aan reclame en marketingbureaus om dit voor u te doen, uiteraard altijd in goed overleg en op basis van uw wensen!

Gerelateerde artikelen

Website laten maken

Een eigen webshop starten of samenwerken?

Webdesign Zwijndrecht