Dutch Labs
Image default
Groothandel

PET flessen zijn hét alternatief voor glas en plastic

Steeds meer producten worden aangeboden in PET flessen. Dat is niet zo vreemd. De PET fles is een heel goed alternatief voor glazen flessen of voor verpakkingen van industrieel plastic. Glazen flessen gaan steeds meer in de ban, omdat ze zwaar zijn en daarom bezwaarlijk om te transporteren. Weinig mensen kunnen zich voorstellen dat frisdrank vroeger in glazen flessen werd verkocht. Die moesten dan ook weer terug naar de winkel vanwege het statiegeld. Dat was een heel gesjouw en gesleep. Nu frisdrank in PET flessen wordt verkocht is dat probleem uit de wereld. Maak uw keuze uit verschillende soorten flessen.

De PET fles als alternatief voor gewoon plastic

Plastic werd vroeger uit aardolie gewonnen. Dit gebeurt nog steeds, maar in een groeiend aantal gevallen wordt gekozen voor PET. Dit is plastic dat is vervaardigd uit materiaal dat gerecycled kan worden. Daarnaast kan een PET fles meerdere keren gebruikt worden alvorens hij wordt vernietigd. Een PET fles gaat daarna ook niet heel snel stuk, in tegenstelling tot glazen flessen. Het feit dat deze PET flessen als ze worden afgeschreven, kunnen worden gerecycled, spreekt ook veel mensen aan. Hiervoor moeten ze uiteraard wel op de daarvoor bestemde plaatsen worden ingeleverd om te voorkomen dat de flessen alsnog in het milieu terecht komen.

De PET fles wordt gemaakt door een Nederlands bedrijf in Etten-Leur

Eén van de marktleiders op het gebied van de productie van PET flessen is een Nederlands bedrijf. PET Power is gevestigd in het Brabantse Etten-Leur is van een klein bedrijf uitgegroeid tot een multinational sinds de oprichting in 1995. Het bedrijf levert wereldwijd aan vele duizenden klanten, in samenwerking met het moederbedrijf, waarvan het sinds begin deze eeuw deel uitmaakt. Als u uw product ook in fraaie flessen van PET wilt aanbieden dan is het advies om zeker eens contact op te nemen.

Gerelateerde artikelen

Bescherm jouw gebit en koop een knarsbitje of hockeybitje bij deze specialist

Effectief detoxen met tarwegrassap

Bestel biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal bij deze specialist