Dutch Labs
Image default
Particuliere dienstverlening

Welke energieleverancier is het goedkoopst en garandeert je lage maandelijkse energiekosten?

Het is belangrijk om de juiste energieleverancier te kiezen. Je wilt immers lage maandelijkse energiekosten betalen. Je keuze voor een energieleverancier is afhankelijk van heel wat factoren, zoals je huidige energiegebruik en de vaste leveringskosten. Zo zijn er leveranciers met hogere leveringskosten en lagere energietarieven en omgekeerd. Daarnaast bieden energieleveranciers vaak kortingen aan nieuwe klanten. Wanneer je overstapt naar een nieuwe leverancier heb je vaak de keuze uit verschillende looptijden en vaste of variabele tarieven. Op de website van Welke Energieleverancier vind je via een handige tool altijd de beste leverancier voor jouw situatie met lage maandelijkse energiekosten. Hier kun je ook eenvoudig de verschillende leveranciers met elkaar vergelijken.

Geniet van lage maandelijkse energiekosten met een vast energietarief

Als je een energiecontract afsluit, heb je de keuze uit een contract met vaste of variabele tarieven. Als de energietarieven dalen, lijkt het een goed idee om te kiezen voor een contract met variabele tarieven. Anderzijds heb je hiermee veel onzekerheid. Wanneer je kiest voor een vast contract ligt wat je maandelijks betaalt vast voor de periode van je contract. Hierbij is het moment dat je het contract ondertekent erg belangrijk. Er zijn leveranciers die maandelijks de tarieven en aanbiedingen aanpassen en er zijn er bij die dit om het kwartaal doen. Wanneer je kiest voor een contract van 1 jaar heb je later dus de kans om over te stappen naar een andere energieleverancier, die op dat moment het voordeligst is.

Duidelijk overzicht om je lage maandelijkse energiekosten te bepalen

Bij heel wat energieleveranciers ontvang je een welkomskorting bij vaste contracten. Dus ook als je kiest voor een contract van 1 jaar. Dit bedrag kan wel oplopen tot 250 euro. Loopt je huidige energiecontract ten einde en ben je nieuwsgierig naar welke energieleverancier het goedkoopste is? Op de website van Welke Energieleverancier vind je een handig overzicht om te bepalen welke energieleverancier het beste bij je situatie past. Je ziet hierbij de vaste lage maandelijkse energiekosten, de welkomskorting en over welke soort stroom het gaat. Daarbij is het ook mogelijk om te kiezen voor een contract met een langere looptijd of een energieleverancier die enkel werkt met groene stroom.