Dutch Labs
Image default
Gezondheid

Pigmentvlekken verwijderen met crème of laserbehandeling?

 

Pigmentvlekken verwijderen met crème of laserbehandeling?

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Hierdoor ontstaan er donker bruine vlekjes. Pigmentvlekken kunnen over het hele lichaam voorkomen. Echter zien we dat ze het vaakst voorkomen op gezicht, handen, hals en onderarmen. Dat komt omdat deze lichaamsdelen veel worden blootgesteld aan zonlicht. Zonlicht is in de meeste gevallen de boosdoener voor verkleuringen van de huid.

 

Pigmentvlekken gezicht

Helaas komen pigmentvlekken veel in het gezicht voor. dat komt omdat het gezicht het meest wordt blootgesteld aan zonnestralen. Door je gezicht het hele jaar door goed te blijven beschermen met een zonnefactor, kun je pigmentvlekken voorkomen.

 

Ook kun je donkere vlekjes behandelen met een pigmentvlekken crème. De crème zorgt ervoor dat de huid op specifieke plekken lichter wordt. Er zijn in Nederland ongeveer drie bekende merken die zich hier op richten. Skinlight crème bijvoorbeeld. Dit is een vrij nieuw merk dat zich in Nederland al zeer goed gepositioneerd heeft. De crème maakt de huid binnen 2 a 3 weken aanzienlijk lichter. Skinlight richt zich op donkere oppervlakten, maar kan ook ingezet worden voor een pigmentvlekken behandeling.

 

Ook kun je pigmentvlekken laseren. Dit is vaak wel een dure en pijnlijke methode. Echter wel zeer effectief. Bij de laserbehandeling duur een behandeling vaak 30 minuten. Let wel: er zijn vaak meerdere behandelingen nodig wil je alles goed wegkrijgen. Informeer naar deze methode bij een geschikt ziekenhuis of vraag ernaar bij uw huisarts.

 

Meer informatie over: pigmentvlekken verwijderen

 

http://www.pigmentvlekkenverwijderen.net