Breaking News

Wat u moet weten over het onderhoud van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn in principe onderhoudsvrij. Dankzij een zelfreinigende laag die bijna alle zonnepanelen tegenwoordig hebben, wordt vuil bij sneeuw of regen voor het grootste gedeelte weer weggespoeld. Echter, om ervoor te zorgen dat het rendement van uw zonnepanelen hoog blijft, is het wel aan te raden om op jaarlijkse basis klein onderhoud te plegen aan uw panelen. Hoe u doet het beste kan doen? Lees snel verder.

Tips voor het onderhoud van zonnepanelen

Zelfs als het grootste gedeelte van het vuil al weggespoeld is door de regen, kan er soms toch nog wat vuil achterblijven. Denk aan kalkresten, zand of bladeren. Dit kan ervoor zorgen dat het rendement van uw zonnepanelen niet optimaal is. Het is daarom aan te raden om uw zonnepanelen minimaal 1 keer per jaar te controleren op vuil. Daarnaast kunt u de panelen schoonmaken met een zachte bezem of een spons. Op een plat dak is dit eenvoudiger om zelf te doen dan op een schuin dak. Denk aan uw eigen veiligheid en schakel eventueel een bedrijf in dat de reiniging van de zonnepanelen voor u kan doen. Ook wij van Tenten Solar Zonnepanelen nemen u deze taak graag uit handen.

Naast het reinigen van zonnepanelen, raden we ook aan om minimaal 1 maal in de vier jaar een inspectie te laten uitvoeren op uw bekabeling, het zonnepanelen systeem en de omvormer. Ook hierbij zijn we u van Tenten Solar Zonnepanelen graag van dienst.

Onderhoud omvormer

Niet alleen de zonnepanelen hebben onderhoud nodig, ook uw omvormer kunt u op een eenvoudige manier onderhouden. Controleer deze één keer in het half jaar op stof en maak het stofvrij. Teveel stof op of rond de omvormer zorgt er namelijk voor dat deze minder goed kan koelen, wat de levensduur van de omvormer niet ten goede komt.

Zonnepanelen: levensduur van minimaal 25 jaar

Wanneer u bovenstaande tips voor het onderhoud van uw zonnepanelen in acht neemt, kunt u minimaal 25 jaar genieten van uw zonnepanelen installatie. Dit maakt een investering in zonne-energie natuurlijk bijzonder rendabel.

Neem contact met ons op voor meer informatie via onze website of via +31 544 35 33 48.

http://www.tentensolar.nl/semi-overheid/dossiers/item/zonnepanelen-rendement-berekenen.html