Dutch Labs
Image default
Zakelijk

Stagiaire vinden in Amsterdam

Het vinden van een goede stagiaire is een lastige en soms ook een zeer tijrovende klus. Een stagiaire die je kan helpen bij het oplossen van lastige vraagstukken en meer kan dan de beste koffie zetten is de droom voor iedere medewerker. Hoewel er genoeg studenten stage in Amsterdam willen lopen is het vinden van deze stagiaire niet altijd even gemakkelijk, als er veel mensen zich aanmelden is het een lange klus om alle cv’s door te nemen, melden zich weinig mensen aan dan is het moeilijk om nog kandidaten te vinden.

Wanneer je een stagiaire aan wilt nemen voor een bepaalde functie is het van belang om op een rijtje te krijgen welke activiteiten deze stagiaire moet gaan uitvoeren. Wanneer het voor de stagiaire duidelijk is wat zijn taken zijn dan zal hij sneller geneigd zijn om voor jouw bedrijf te kiezen. Enige verantwoordelijkheid en vrijheid zijn tegenwoordig een must voor de stagiaire. Promoot ook via je website dat je op zoek bent naar stagiaires, zo zullen er studenten die geinteresseerd zijn in het vakgebied en dus de site bekijken ook de vacature vinden.

Bedrijven die zelf geen tijd kwijt willen zijn aan het zoeken van de juite stagiaires voor hun bedrijf kiezen er ook vaak om een recruitment bedrijf in te schakelen. Deze bedrijven helpen voor een bepaalde fee met het vinden van een jusite stagiair. Zij zoeken de juiste kandidaten en maken een selectie tussen de kandidaten, vervolgens stellen ze enkele profielen op die ze doorsturen naar uw bedrijf. Wanneer de profielen bevallen gaan de geselecteerde potentiele stagiaires op bezoek bij uw bedrijf. Zo hoeft u nog maar een keuze te maken uit twee of drie kandidaten die precies aan het profiel voldoen die het bedrijf heeft opgesteld. 

Buiten het feit dat het veel tijd scheelt zorgt dit er ook voor dat de juiste kandidaten geselecteerd worden. Deze recruitment bedrijven hebben vaak veel ervaring en een grote pool van mensen waar ze uit kunnen vissen. Doordat de werving, selectie en eerste sollicitatierondes al gedaan zijn scheelt dit zeer veel werk. Vaak zie je ook dat deze stagiaires na een succesvolle stageperiode blijven werken bij het bedrijf en een startersfunctie in Amsterdam gaan vervullen. 

https://www.amigoamigo.nl/jobs/