Dutch Labs
Image default
Internet

Ziggo stopt met analoge TV

In de afgelopen jaren stapten steeds meer mensen over van analoge televisie naar digitale televisie. Door voor digitale televisie te kiezen profiteer je van een groter aantal zenders, is het mogelijk om zenders in HD te bekijken, enzovoorts. Het is een van de redenen dat Ziggo er onlangs voor gekozen heeft om analoge televisie in de komende jaren niet langer te ondersteunen. Dit betekent niet dat mensen die nu analoge TV gebruiken geen televisie meer kunnen kijken. Zij worden geholpen bij het omzetten van hun analoge aansluiting naar een digitale variant. Dit gaat in meerdere fases, waarbij het hele land aan de beurt komt. Volgens Ziggo zijn er momenteel nog circa 800.000 Nederlanders die analoge TV gebruiken.

Noodzaak van de overstap naar digitale TV

Ziggo heeft ervoor gekozen om haar analoge aansluiting niet langer aan te bieden, vanwege de hogere internetsnelheid en een groter aantal zenders die het haar klanten wil kunnen bieden. Om dit mogelijk te maken heeft het bedrijf extra bandbreedte nodig, wat momenteel wordt ingenomen door de analoge aansluiting van 300.000 klanten van Ziggo. Over twee jaar moeten alle klanten zijn overgestapt.

 

Het bedrijf heeft aangegeven dat het haar klanten ruim voordat zij moeten omschakelen geïnformeerd zullen worden. Daarbij richt Ziggo extra, lokale posten in, waarvandaan medewerkers hulp kunnen bieden bij het overzetten van de aansluiting.

Voordelen voor consumenten

Voor consumenten heeft de overstap van een analoge naar een digitale aansluiting verschillende voordelen. Zoals reeds beschreven werd is het met een digitale aansluiting mogelijk om zenders in HD te bekijken. Dit maakt dat het beeld scherper wordt, zonder dat een klant hogere abonnementskosten betaalt voor zijn of haar aansluiting. Een ander voordeel aan een digitale TV-aansluiting is de mogelijkheid om extra zenders aan je pakket toe te voegen. Zo kijk je straks iedere sportwedstrijd of iedere serie live op je televisie!

 

Bron: https://allesineenpakketten.nl/ziggo-klanten-moet-overstappen-op-digitale-aansluitingen/