Dutch Labs
Image default
Internet

Altijd een groene tuin? Kies voor kunstgras

Hou je van een groene tuin, maar heb je niet zoveel tijd om je tuin te onderhouden of heb je gewoon geen groene vingers? Kunstgras zou dan een prima oplossing kunnen zijn. Kies je voor kunstgras in de tuin, dan bespaart dit je een hoop tijd en geld, je tuin is het hele jaar door groen en je bent ook nog eens milieuvriendelijk bezig.

Waarom kiezen voor kunstgras in de tuin?

Tegenwoordig zie je haast geen verschil meer tussen natuurlijk gras en kunstgras. Als je snel een groene tuin wilt, dan kun je kiezen tussen graszoden of een kunstgrasmat. Graszoden hebben echter als nadeel dat je er nog behoorlijk wat werk aan hebt als het eenmaal ligt. Je moet er flink wat moeite voor doen om het groen te houden, terwijl een kunstgrasmat gewoon het hele jaar door groen is, zonder dat je er iets aan hoeft te doen.

Natuurlijk gras brengt nogal wat werkzaamheden met zich mee. In de zomer moet het regelmatig gemaaid en geharkt worden, het moet besproeid worden in droge periodes en om de zoveel tijd bemest. Al deze werkzaamheden (en kosten) heb je niet als je de keuze maakt voor een gazon van kunstgras.

Niet meer van echt te onderscheiden

De meeste mensen denken dat een kunstgrasmat er nep uitziet. Dit was een aantal jaren geleden misschien nog het geval, maar tegenwoordig kun je een gazon van kunstgras niet meer onderscheiden van natuurlijk gras. De vezels waar de mat van gemaakt is hebben verschillende kleuren, zodat het net echt gras lijkt. Je kunt daarnaast ook nog eens kiezen tussen een lange vezel of een korte vezel en ook de kleur kun je helemaal zelf bepalen. Wil je een kunstgrasmat voor de sier? Dan zou je kunnen kiezen voor een wat langere vezel. Wil je het gazon echter gebruiken voor je kinderen om op de spelen? Kies dan voor een kortere, stevige vezel.

Gemakkelijk in onderhoud

Er zijn zoveel voordelen aan een kunstgrasmat, maar het grootste voordeel is toch wel het gemak wat het met zich meebrengt. Je kunt het hele jaar door genieten van een groene tuin, zonder dat je hoeft te maaien, te sproeien, te verticuteren of te bemesten. Het enige wat je af en toen moet doen in je gazon van kunststof opborstelen. Dit zorgt ervoor dat de grassprieten weer omhoog komen te staan en verwijdert ook gelijk het onkruid. In de herfst, bij het vallen van de bladeren, kun je je kunstgrasmat een beetje aanharken, zodat er geen vuil en bladeren op blijft liggen.

Het juiste kunstgras kiezen

Wat zijn de eisen aan je gazon? Denk daar goed over na voordat je een kunstgrasmat aanschaft. Wil je bijvoorbeeld een realistisch gazon, kies dan voor een hoogwaardige kwaliteit. Vind je de prijs juist belangrijker? Hou er dan rekening mee dat wanneer je een goedkope kunstgrasmat koopt, dat de kwaliteit ook een stuk minder is en dat het er meer nep uitziet. Je kunt een kunstgrasmat kopen in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kunstgras sprieten in verschillende bruin-, en groentinten, zodat het er natuurgetrouw uitziet. Maar je kunt het gras ook in verschillende lengtes, dieptes, hoogtes en dichtheden kopen.

https://www.kunstgrasdirect.nl/

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de online coaching mogelijkheden bij Off-Limit

Ondertiteling downloaden voor films en series

Mexikanische Netzhängematte : Hangmatten in Duitsland verkopen