Breaking News

Dutchlabs

Vaste telefoon heeft een streepje voor

 

Iedereen telefoneert wel eens. Hoe makkelijk is het de telefoon te pakken als je even iets wilt vragen aan iemand. Of je moet wat zakelijke alles-in-een pakketten regelen. Of misschien wil je gewoon even iemands stem horen en uren met je vriendinnen kunnen kletsen. In veel gevallen pak je dan gewoon je vaste huistelefoon. De vaste lijn heeft namelijk nog altijd wel een streepje voor bij de veel mensen. En dat is ook niet zo gek, want je kan altijd vertrouwen op je vaste telefoonlijn. Het vaste netwerk bestaat al zo lang en is steeds verder verbeterd zodat het altijd snel en zonder storingen werkt. Ook kan je ervan uit gaan dat er altijd een verbinding tot stand komt en heb je een uitstekende gesprekskwaliteit, wat bij een mobiele telefoon nog wel eens wil variëren. Een ander voordeel is dat je gebruik kan maken van verschillende lijnen, wat het voor bedrijven heel aantrekkelijk maakt om een vaste telefoonlijn aan te houden.

 

Welk abonnement kies jij voor je telefoon?

Voor vaste telefonie bij jouw thuis kan je terecht bij verschillende providers. Met all in one telefoon internet tv kan je ervoor kiezen een alles in 1 pakket aanbieding te nemen waarbij in één keer zowel je telefonie, internet en televisie is geregeld. Daarnaast heb je natuurlijk altijd de mogelijkheid om een los abonnement voor je telefoon af te sluiten. Elke provider hanteert zijn eigen telefoniepakketten. Zo kan je bijvoorbeeld bij KPN standaard pakket kiezen of uitbreiden naar het Onbeperkt Vast Bellen, oftewel Altijd oftewel in de Avond&Weekend. Bij Ziggo kan je je abonnement Vast Bellen uitbreiden naar Volop Bellen waarbij je onbeperkt naar telefoonnummers in Nederland kan bellen. Tele2 komt met de pakketten Zorgeloos Bellen, Eindeloos Bellen en Grenzeloos Bellen. Hierbij kan je respectievelijk 5 uur bellen, 50 uur bellen en onbeperkt bellen naar vaste nummers in Europa. Dit laatste is een extra optie bij het Zorgeloos en Eindeloos Bellen pakket van deze aanbieder.

 

Je eigen vaste telefoonnummer mee nemen

Bij een vaste telefoonlijn hoort uiteraard een eigen telefoonnummer. Een vast telefoonnummer wordt altijd vooraf gegaan door een netnummer. Een netnummer is gekoppeld aan de stad of regio waarin de telefoon aansluiting is gemaakt. Zo zie je bijvoorbeeld aan het netnummer 020 dat het om een aansluiting in Amsterdam gaat, terwijl 040 aangeeft dat het om Eindhoven gaat. Als je belt binnen je eigen regio hoef je het netnummer niet te vermelden vooraf gaand aan het abonnee nummer. Ook landen hebben hun eigen landnummer. Wanneer je naar het buitenland belt moet je als eerste het nummer van het betreffende land intoetsen. Alles is tegenwoordig flexibeler en zo geldt dat ook voor waar je verblijft. Het kan voorkomen dat je tijdelijk een paar maanden ergens anders in Nederland verblijft of misschien zelfs in het buitenland. Het is mogelijk je eigen vaste telefoonnummer mee te nemen. Zo blijf je altijd makkelijk te bereiken voor degene die je nodig heeft en hoef je geen tijdelijk telefoonnummer te nemen. Je kan bij je alles in een internet provider navragen hoe je dit moet aanpakken.