Dutch Labs
Image default
Hobby en vrije tijd

Akkoorden voor de gitaar

Gitaar leren spelen hoeft niet moeilijk te zijn, mits je gebruik maakt van een paar handige tips. Deze tips worden ook toegepast in online gitaarlessen. Het is namelijk zo dat een online gitaarcursus je gitaar leert spelen door middel van akkoorden en niet op basis van noten. Waarom? Nou, omdat gitaarakkoorden veel makkelijker zijn aan te leren dan noten. Maar wat zijn nou eigenlijk akkoorden? Dat kom je allemaal te weten in deze blog. 

Wat zijn gitaarakkoorden?

Gitaarakkoorden, zijn akkoorden welke de vingerzetting aangeven op de gitaarhals. Zo kan met een A gitaarakkoord een bepaalde snaar worden bedoeld. En met de juiste nummering weet je precies op welke positie je de snaar moet indrukken. Dit geeft een beter beeld bij het gitaar spelen. Ook spelen alle online gitaarcursussen hierop in, dus bijna alle liedjes die online worden gezet zijn gericht op akkoorden.

Verschil tussen akkoorden en noten

Als je gitaar wilt leren spelen met behulp van bladmuziek, dan kan noten leren lezen erg handig zijn. Voor beginnende gitaristen is het gitaar spelen op basis van het notenschrift erg lastig. Daarnaast kost het ook veel tijd om de basis van het notenschrift te begrijpen. In dit geval is het dus verstandig om toch te kiezen voor akkoorden. Het is niet alleen veel makkelijker, maar ook bijna alle online gitaarlessen maken gebruik van deze lesmethode.

Online gitaarcursus voordelen

Een online gitaarcursus kent meerdere voordelen, waaronder gitaar leren spelen op basis van akkoorden. Zo zijn online gitaarlessen voor iedereen toegankelijk, in verhouding tot andere gitaarlessen erg voordelig en flexibel in gebruik. Je kunt namelijk overal deze gitaarlessen volgen, want je hebt alleen maar een mobile device (smartphone, tablet of laptop) en Wi-Fi nodig. Daarnaast kun jezelf bepalen wanneer je de lessen gaat volgen, waardoor een online gitaarcursus eenvoudig is te combineren met andere werkzaamheden.

http://www.uwgitaarlesonline.nl