Breaking News

Wat zijn de voor -en nadelen van glazen flessen?

Veel mensen hergebruiken plastic flessen voor water, maar is dat wel goed. Zijn glazen flessen daar bijvoorbeeld niet beter voor. Ook de vraag waar moet ik eten en drinken opslaan om langer te houden wordt vaak gesteld. Is de oplossing hier ook voor glazen flessen? Deze vragen staan centraal in dit artikel. Verder in dit artikel worden de voordelen genoemd van glazen flessen bestellen.

Milieu

Glas is goed voor het milieu. Producten van glas worden namelijk gemaakt uit natuurlijke grondstoffen. Deze stoffen bevatten geen slechte en giftige stoffen. Verder is glas ook makkelijk te recyclen en zo blijft het dus ook niet achter in het milieu. Verder is glas ook niet gevaarlijk voor de gezondheid. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit wel het geval kan zijn bij plastic flessen. Dit komt door de gevaarlijke en slechte stoffen die kunnen lekken. Deze stoffen kunnen kankerverwekkend zijn. Het is daarom dus ook verstandig om voedsel te verpakken in glas. Dit is ook de reden dat veel boeren nog steeds gebruik maken van glazen flessen voor de melk die zij vangen van de koe.

Houdbaarheid

De houdbaarheid van bepaalde producten wordt ook verlengt bij het gebruik van een glazen fles. Zo kunnen vruchtensappen namelijk langer mee. De houdbaarheid wordt ook verlengt omdat de glazen flessen zo makkelijk zijn schoon te maken. Dit betekent dus dat je makkelijk een heel ander product in de fles kan plaatsen. Een glazen fles kan je vaak gewoon in de vaatwasser doen, en dan is deze fles ook echt schoon. Met plastic flessen kan dit niet. In deze flessen blijven vaak bacteriën over. In een glazen fles blijft de inhoud ook helder bij gebruik. Dus wil je bijvoorbeeld een smaakje toevoegen aan je water, dan is een glazen fles zeker een aanrader. Het water gaat niet verkleuren, en het drankje blijft er dus fris uitzien. Plastic flessen daarentegen laten veel zuurstof toe waardoor er een snellere bacteriegroei plaatsvind. Dit zorgt dan ook dat de inhoud gaat verkleuren, en dat producten minder vers blijven.

 

Uitstraling

Een glazen fles heeft vaak een mooiere uitstralingen dan een plastic fles. Een glazen fles is luxe en is dus een mooi object om iets in te doen. Een glazen fles is dus perfect bij bepaalde gelegenheden, zoals diner of een feest.

Warme dranken

Verder zijn glazen flessen ook ideaal voor warme dranken. Denk bijvoorbeeld aan thee of koffie. Deze twee soorten zijn niet te gebruiken in een plastic fles. Veel fabrikanten van plastic drinkflessen vermelden ook dat deze niet geschikt zijn voor warme dranken.

Nadelen

Glazen flessen hebben ook nadelen. Zo wordt gezegd dat deze glazen flessen makkelijker kapot gaan. Tegenwoordig worden echter veel producten gemaakt van hard glas, en dit soort kan zeer goed tegen valpartijen en andere ongemakken. Verder is een glazen fles wel vaak een stuk zwaarder dan een plastic fles. Voor het sporten kan dit soms vervelend zijn.