Dutch Labs
Image default
Wijn

Wijnglas zonder voet: Hoe kan je dit wijnglas het beste vasthouden?

 

Een wijnglas zonder voet is de trend van dit moment. Iedereen wil graag genieten van een uniek wijnglas op tafel. Het staat natuurlijk heel speciaal als je een wijnglas neerzet waar geen voet aanzit. Je kan je gasten een beetje in de maling nemen door net te doen alsof je wijnglas gewoon een waterglas is dat je gebruikt hebt. Maar een wijnglas zonder voet is heel anders dan gewoon een waterglas. Het glas is namelijk echt ontwikkelt als een wijnglas. Dit betekent dat de wijn ook echt zichzelf gaat ontwikkelen zoals een wijn hoort te doen in een wijnglas. Geniet lekker van een wijntje terwijl je echt een uniek wijnglas neerzet op tafel. Alleen je gasten stellen al snel de vraag: Hoe kan ik het wijnglas het beste vasthouden?

Wijnglas zonder voet vasthouden bij de kelk.

Het is mogelijk om een wijnglas zonder voet vast te houden bij de kelk. Dit doe je met je duim en wijsvinger. Zo raakt je handpalm zo min mogelijk het glas. Daarnaast is een professioneel wijnglas zonder voet gemaakt van kristalglas. Het voordeel van kristalglas is vooral dat het glas geen geurtjes doorlaat van buitenaf. Je handen kunnen zo de wijn niet beïnvloeden. Wijnliefhebbers zijn verder vaak bang dat ze het wijnglas te warm maken. Met alleen je wijnvinger en duim zal je dit wijnglas echt niet beïnvloeden. Daarnaast warm je niet de hele tijd je handen aan het wijnglas en pak je hem eigenlijk alleen even op als je wat wil drinken. Volg dus gerust ons advies op en je zal niets merken van het feit dat het wijnglas geen steel heeft.

Wijnglas zonder voet als moderne tafeldecoratie.

Het grootste voordeel is vooral dat een wijnglas zonder voet perfect staat als tafeldecoratie. Zet het glas neer en je krijgt gegarandeerd opmerkingen van vrienden en familieleden. Ze lijken echt te genieten van hun avondje bij jouw thuis en je kan ze verwennen met een paar mooie glazen. De trend is direct gezet en je kan jouw tafeldecoratie vergelijken met de grote televisieprogramma’s. In verschillende talkshows komt een wijnglas zonder voet al voorbij. Nog een pluspunt is dat je ze eenvoudiger kan opbergen in je kast en ze een rondje vaatwasser veel sneller overleven. Ze zijn niet zo breekbaar als een wijnglas met steel. Probeer het dus gewoon eens uit en haal je eigen wijnglas zonder steel in huis.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglas-zonder-voet