Breaking News

Dutchlabs

Het registreren van een domeinnaam

Een domeinnaam gebruik je om jouw plek op het internet aan te geven. De website die je gebruikt is hier te vinden. Een domeinnaam kan bijvoorbeeld de naam van je bedrijf zijn, maar het kan ook de naam van je blog zijn.

Je kunt een domeinnaam niet zomaar openen. Daar gaan wel een aantal handelingen aan vooraf zoals het eerst registreren van je domeinnaam. Het is echter ook weer niet zo dat het heel lastig is om een goede domeinnaam te pakken te krijgen. Je kunt dit op veel plekken doen.

Wat is het?

Een domeinnaam is eigenlijk niets anders dan een manier om jou zelfgemaakte website vindbaar te maken op internet. Alle websites hebben namelijk een eigen adres. Dit adres is het zogenaamde ip-nummer. Dit nummer is alleen erg lang en abstract.

Om het gemakkelijker te maken voor mensen om websites te kunnen vinden is daarom ooit het zogenaamde DNS-systeem bedacht. Dit is het systeem voor domeinnamen. Aan de hand daarvan kan je sneller iets of iemand op het internet vinden.

Vaak is het namelijk een slim gekozen woord.

Registreren

Om zelf ook aan de slag te kunnen kies je dus ook een domeinnaam. Deze moet je laten vastleggen. Dit is een beetje te vergelijken met het aanvragen van een patent. Je beschermt er namelijk jouw plek mee op internet.

Alleen is het verschil wel dat je een domeinnaam die vrij is direct kunt laten vastleggen, zonder dat je daarbij eerst onderzocht hoeft te worden.

Omdat er inmiddels al heel veel websites bestaan kan het zijn dat veel ideeën al bezet zijn. Het is dus belangrijk om heel creatief te zijn.