Dutch Labs
Image default
Internet

Spaanse overheid heeft fiscale voordelen voor Crypto-bedrijven

De heersende politieke partij van Spanje is naar verluidt bezig met het opstellen van wetgeving waarvan ze hoopt dat ze cryptocurrency en blockchain-bedrijven naar het land zal helpen.

Volgens Bloomberg ziet de People’s Party of Spain de overstap als onderdeel van een pakket dat zich zou richten op bedrijven die met nieuwe technologieën werken, zoals 3-D-printers.

Maar volgens wetgever Teodoro Garcia Egea, die met de nieuwsservice sprak, zou de wet uiteindelijk bepalingen kunnen bevatten die erop gericht zijn bedrijven aan te trekken die tokens willen verkopen via het initiële muntenaanbod. De factuur kan ook een drempelwaarde bepalen waaronder cryptocurrency-investeringen niet voor belastingdoeleinden hoeven te worden gerapporteerd.

“We hopen dit jaar de wetgeving klaar te krijgen,” zei Garcia Ega.

De Volkspartij moedigt ook de wetgevers aan om getuigenissen van blockchain-experts over deze kwestie te horen, en zij is van plan wettelijke maatregelen te herzien die andere landen, zoals Zwitserland, aan het ontwikkelen zijn of reeds hebben geïmplementeerd. Egea vertelde Bloomberg Politics dat de technologie goed is voor Spanje omdat het werk stimuleert in andere sectoren zoals onderwijs, financiën en gezondheid.

De wetgeving kan ook gedeeltelijk gericht zijn op het aanmoedigen van investeringen in symbolische verkopen, aldus Garcia Egea.

“We willen het veiligste kader van Europa opzetten om te investeren in ICO’s,” zei hij.

Spanje staat niet alleen in het opstellen van blockchain-gerelateerde wetgeving. Gibraltar, een Brits overzees gebied, is van plan om deze maand zijn standpunt over ICO’s te verstevigen .

Een wetgever uit Connecticut heeft een wetsvoorstel ingediend om rechten op cryptocurrency-transacties te vragen.

Voorgesteld wetsontwerp 5001 , ingediend door vertegenwoordiger Patricia Dillon, stelt voor “dat de algemene statuten worden gewijzigd om een ​​vergoeding vast te stellen voor de overdracht of de handel in virtuele valuta in deze staat.” De tekst van het voorstel gaat echter niet gedetailleerd in op het bedrag of de aard van de vergoeding die wordt geheven bij cryptocurrency-transacties, of wat de voordelen van dergelijke vergoedingen kunnen zijn.

Het wetsvoorstel maakt deel uit van een groeiend aantal wetten die cryptocurrencies willen reguleren, hoewel door de overheid opgelegde cryptocurrency transactiekosten tot nu toe onbekend zijn in de VS.

Elders bracht een raadslid van de Europese Centrale Bank onlangs het idee naar voren dat mensen die transacties met cryptocurrencies in de EU moeten uitvoeren om btw te betalen (een scenario dat al in Australië bestaat) .

 

En in andere use cases voor de technologie, proberen Amerikaanse wetgevers steeds meer de potentiële voordelen van cryptocurrencies en blockchain te legitimeren.

Een nieuw wetsvoorstel dat in januari aan het Florida House of Representatives is voorgelegd, is bedoeld om blockchain-records en slimme contracten wettelijk te erkennen. De maatregel zou bepalingen introduceren dat blockchain-grootboeken en slimme contracten worden behandeld als juridisch bindende manieren om gegevens te registreren, zolang er geen bestaande wetten of voorschriften in het proces worden overtreden.

Ook vorige maand liet een aan de Senaat van Arizona overgelegde rekening, indien goedgekeurd, mensen hun belastingverplichtingen voor de staat betalen met bitcoin of andere cryptocurrencies. Die wet promoot het idee om “een betalingsgateway” te gebruiken, zoals bitcoin of een andere cryptocurrency om belastingen te betalen, evenals rente en boetes, aan de deelstaatregering.