Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Hoe zie je dat Nederland veramerikaniseert?

Nederland heeft van zichzelf al nooit de sterkste gebruiken en culturele uitingen gehad. Als je naar andere landen kijkt, dan zie je in bijvoorbeeld traditionele kleding en bruiloftskleding dat er nog veel meer naar voren komt. In Nederland zien we veel als ouderwets en hebben we een “nieuwe” stijl overgenomen. De stijl van de consument. De stijl van Amerika.

Rijke landen

In rijke landen zie je het best veel gebeuren. Dit heeft te maken met het uitgavenpatroon van de consument. Omdat we in Nederland gemiddeld best veel verdienen, hebben we ook veel om uit te geven. Dit pakken bedrijven zoals H&M graag met beiden handen aan, maar ook bijvoorbeeld de Subway, de McDonald’s, en meer Amerikaanse bedrijven. De aanwezigheid van dit soort bedrijven, maar ook van bijvoorbeeld mode die over komt waaien, is een teken van veramerikanisering. Denk hierbij aan een schoenenbedrijf als Snipes, een bedrijf dat veel gepromoot wordt door internationale (Amerikaanse) rappers.

Taal – Driving school Eindhoven

Ook in onze taal mengen we ons steeds meer met andere talen en landen. Waar we pre-internet ons vooral ook met onze buren mengden en zo leenwoorden krijgen uit bijvoorbeeld het Frans, hebben we tegenwoordig de gebruikelijke benamingen zoals cool, hotspots, flair, en meer. Zo ook bijvoorbeeld Driving school Eindhoven. Je kunt aan Driving school Eindhoven zien dat het catered naar internationale mensen hun wensen toe.

“Culturele” houding

 Hoewel veel van deze dingen niet per definitie slecht zijn, is er ook een bepaalde culturele houding die mee is gekomen. Deze houding bestaat voornamelijk uit kapitalisme. Kapitalisme kan als probleem hebben dat het voor een steeds verder verdeelde samenleving zorgt met oneerlijke verhoudingen. Dit staat eigenlijk haaks op hoe wij in Nederland claimen dat we democratisch zijn met een sociaal zorgstelsel. Het is goed om hier rekening mee te houden omdat je in Amerika zelf bijvoorbeeld tonnen kwijt kunt zijn aan medische zorg als je ernstig ziek wordt. Hierdoor moeten mensen een levenslange hypotheek afsluiten. Hetzelfde geldt voor een studielening. In Nederland is dit niet bevorderlijk voor de maatschappij, dus dat willen we eigenlijk niet overnemen.

https://drivingschoolbreda.com/driving-school-eindhoven