Dutch Labs
Image default
Woning en Tuin

Je woning laten verbouwen zonder omkijk

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je zou willen verbouwen. Bijvoorbeeld omdat je het idee hebt dat je huis te klein wordt, maar je niet wilt verhuizen, of omdat je graag een extra slaapkamer zou willen hebben op de zolder. Voor elke verbouwing geldt dat je hier een goed plan voor nodig hebt en een aannemer die precies snapt wat jij bedoelt.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je graag de keuken wilt betrekken bij de woonkamer, of dat je juist een gesloten keuken wilt. Ook hier kan een aannemer je prima bij helpen. Wel wil je hier zelf zo min mogelijk last van hebben en de kenner zijn werk laten doen. Je woning laten verbouwen zonder omkijk is dan wat je nodig hebt, en dat kan geregeld worden met een turn-key verbouwing.

Wat is een turn-key verbouwing?

Bij een turn-key verbouwing geef jij je woning letterlijk uit handen. De sleutels geef je aan de aannemer en hij zorgt er vervolgens voor dat de verbouwing precies zo loopt, zoals jij dat wenst. Hij zorgt er niet alleen voor dat alles netjes wordt afgebroken en afgevoerd, maar ook dat alles na de verbouwing afgewerkt wordt en het afval opgeruimd is. Op het moment dat jij dan weer je sleutel terugkrijgt zie je alleen het resultaat van de verbouwing, en hoef jij je geen zorgen te maken over het opruimen van de rommel.

Het is belangrijk dat de verbouwing zo gaat zoals jij dat wilt, en daarom is het belangrijk dat je dit op papier hebt staan. Dit bespreek je uiteraard eerst met de aannemer zodat je zeker weet dat jouw plan ook echt kan werken en je niet voor verrassingen komt te staan. Is er iets in het plan dat niet helemaal klopt? In dat geval zal de aannemer met je meedenken om het plan aan te passen. Uiteraard wordt er ook gekeken naar de duur van de verbouwing. Wekenlang niet je huis in kunnen is niet wenselijk, tenzij je nog een andere woning hebt uiteraard.

Waar rekening mee houden?

Wanneer je het plan voor de verbouwing gaat maken doe je er goed aan realistisch te blijven. Het moet er natuurlijk uitzien want als dit niet zo is, zal het je uiteindelijk zelf tegen gaan staan. Kijk in het geval van het doorbreken van muren ook naar de functie van de muur. Betreft het een draagmuur, dan kan deze niet gesloopt worden. Stel dat je een draagmuur hebt tussen de keuken en de woonkamer, dan is het dus niet mogelijk een open keuken te creëren.

Wil je een uitbouw? Dan kan het ook zo zijn dat je dit eerst moet navragen bij de gemeente. Ook is het aan te raden dit met je buren te bespreken of in ieder geval aan te geven, omdat zij dan ineens een stuk muur langs hun tuin hebben staan.