Dutch Labs
Image default
Financieel

Wat is een binance bot?

Ooit wel eens van crypto currency gehoord? Crypto currencies zijn digitale munten die net als geld een financiële waarde vertegenwoordigen. Het bijzondere van crypto currencies is dat ze zeer goed beveiligd zijn door het Blockchain principe. Dat maakt het gebruiken van crypto currency zeer aantrekkelijk. Je kunt met crypto currency handelen en betalen met anderen over de hele wereld. De bekendste online plek om crypto munten te verhandelen is Binance.

Handelen met een binance bot

Cryptocurrencies zijn vrij nieuw fenomeen. Er komen ook regelmatig nieuwe crypto munten bij waardoor de prijzen vrij laag zijn en het interessant kan zijn om in te stappen. Maar doordat er zoveel crypto currencies zijn en elke munt fluctuerende prijzen heeft kan het onoverzichtelijk worden als je wilt beginnen met handelen. Op Binance bijvoorbeeld verhandelen ze meer dan 40 verschillende currencies. Om het handelen in cryptocurrency te vergemakkelijken kun je een binancebot gebruiken. Deze handelsbot is eigenlijk een soort computerprogramma dat volgens jouw instructies een handelsstrategie uitvoert. Een binancebot analyseert de prijsontwikkelingen op de markt en maakt dan handelsbeslissingen op basis van jouw voorkeuren.

Waarom een binance bot gebruiken?

Het voordeel van een binance bot is dat het menselijke emoties en impulsen uitschakelt. De bot kent geen emoties en kan daarom ook niet in een opwelling plotseling heel veel munten van een bepaalde currency inkopen. De algoritmes van de bot calculeren objectief wat de beste beslissing is en laten zich niet beïnvloeden door tegenvallers of geluk.

Non-stop handelen zonder dat het je tijd kost

Een ander voordeel van een bot is dat hij 24 uur per dag doorgaat met werken. Alhoewel het enorm spannend kan zijn om de koersen op Binance te volgen, moet je zo nu en dan ook slapen. Een trading bot hoeft niet uit te rusten en kan continue met dezelfde focus alle grafieken te bekijken en marktbewegingen te analyseren. Je kunt dus non-stop blijven handelen terwijl je een avondje uit bent, op het strand ligt te zonnen of ligt te slapen.

Zijn er ook nadelen aan het handelen met een binance bot?

Er zijn diverse bots op de marlt die verschillen in gebruiksgemak en interface. Wanneer de interface van bot minder toegankelijk is kan hij minder geschikt kan zijn voor onervaren handelaren. Kijk daarom als je een bit gaat uitzoeken naar userinterface. Deze moet helder en overzichtelijk zijn. Bekijk online reviews om te lezen wat anderen van de bot vinden. Hoe is de service? Word je geholpen als er zich problemen voordoen? Hoe beter je begrijpt hoe je de bot moet instellen, hoe meer winst hij voor je kan maken.

Waar vind ik een binance bot?

Op het internet vind je veel informatie over bots, en er zijn diverse partijen waaronder Bincancebot.io waar je een maandelijks bedrag betaalt om een bot te mogen gebruiken. De meeste websites bieden een aantal pakketten waarin de hoeveelheid crypto munten die je kunt verhandelen of het aantal posities verschilt. Hoe meer verhandelbare munten en het aantal posities waarmee je per maand kunt handelen, hoe meer je per maand betaalt.