Dutch Labs
Image default
Kinderen

Creëren met je eigen 3d pen

Het werken met een 3d pen is inmiddels uitgelopen tot een hobby voor velen. En dat is niet verwonderlijk, want je kunt er de mooiste dingen mee maken en het is erg leuk om te doen! Er zijn verschillende groepen gebruikers: kinderen, volwassenen, technici en kunstenaars. Zij maken allemaal hun eigen modellen en het is grappig om te zien wat de verschillen onderling zijn. Hoe dan ook, alles wat er met een 3d pen wordt gemaakt is uniek.

Kinderen en de 3d pen

De populariteit van de 3d pen onder kinderen is enorm groot. Logisch dat de fabrikanten van de pennen hun producten zoveel mogelijk afstemmen op kinderen en kleine kinderhandjes. Bij kinderen zie je vaak dat ze dieren maken, al dan niet met behulp van een stencil. Maar ook huisjes en, bij de meisjes, sieraden. Een opvallend model bij de kinderen zijn de minions. Deze worden veelvuldig gemaakt! Letters en brillen zijn ook favoriet. Bij de volwassenen zien we meer auto’s, gebouwen en gedetailleerd uitgewerkte modellen van dieren.

Kunstenaars en technici

Kunstenaars maken werkelijk de prachtigste kunstwerken met een 3d pen. Zo worden er schoenen ontworpen en details van kleding opgesierd met 3d versieringen. Van lampenkappen tot ontwerpen van huizen, je kunt het zo gek niet noemen. Het gebruik van 3d pennen door technici heeft een ander doel. Zo kunnen er onderdelen worden gerepareerd door monteurs en soms worden onderdelen zelfs nagemaakt. Dit heeft vele voordelen. Geen lange leveringstijden en bij reparatie een snelle oplossing van een probleem. In de toekomst zien we ook op medisch terrein een rol voor de 3d pen. Zo zijn er bijvoorbeeld al kunstbenen gemaakt door 3d printers. En dat is alleen nog maar het begin. De toekomst van 3d pennen en printers ziet er rooskleurig uit, zowel op het creatieve als technische en medische vlak.