Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Reageren op vacatures

Het is altijd lastig om een sollicitatiebrief te schrijven. Een werkgever verwacht er over het algemeen vrij veel van en het kan moeilijk zijn om de juiste woorden te vinden. Het wordt al snel een standaardbrief met teveel standaardinformatie. Om door de sollicitatieprocedure heen te komen is het belangrijk dat een sollicitatiebrief origineel is en eruit springt. Zo kom je sneller in aanmerking om op gesprek te mogen komen. In dit artikel zal ik een aantal tips geven voor het schrijven van de perfecte sollicitatiebrief. Ook zullen er een aantal tips naar voren komen over de dont’s bij het schrijven van een sollicitatiebrief, wat kun je beter achterwege laten?

 

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met naar wie je de brief schrijft. Als je reageert op een vacatures gemeenten willen ze andere zaken horen dan als je reageert op een vacature bij een bouwbedrijf. Het is dan ook belangrijk om je taal aan te passen aan het bedrijf waar je naar schrijft en je brief of CV hier ook op aan te passen. Op deze manier maak je de meeste kans om door de sollicitatieprocedure heen te komen.

 

Vervolgens is het ook belangrijk om te laten zien waarom je graag deze baan wil hebben. Stel dat je reageert op een vacature schuldhulpverlening, dan is het belangrijk om te laten zien waarom je dit graag wil. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je erg begaan bent met de mensen die door een moeilijke periode heen gaan op het gebied van geld. Laat vooral je motivatie zien!

 

Tot slot is het belangrijk om ook wat over jezelf te vertellen. Laat kort zien wat je drijfveren zijn in het leven. Waarom doe jij dingen op een bepaalde manier en waarom zouden ze jou aan moeten nemen? Wat maakt jou anders dan andere sollicitanten?

 

Met deze tips moet het zeker lukken om een goede sollicitatiebrief te schrijven. Veel succes!