Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

Dashcams voor bedrijven – De voordelen

In Nederland rijden cirka honderdduizend mensen rond met een dashcam in de auto. Ook voor bedrijven wordt een dashcam steeds interresanter nu de verzekering de beelden van een dashcam goedkeurd als bewijsmateriaal.

Bezorgdiensten

Post bedrijven

Bezorgdiensten zoals PostNL en DHL hebben honderden autos in hun bezit waar dagelijks andere bezorgers in rijden. In geval van schade is het natuurlijk lastig om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Een dashcam biedt hier de uitkomst omdat de beelden duidelijk maken wat zich heeft afgespeeld in de auto. Daarnaast komt het wel een voor dat werknemers de auto gebruiken voor andere doeleinden dan alleen eht ebzorgen van post. Naast de preventieve werking is het ook mogelijk om daadwerkelijk te controleren waar de bezorger is geweest. Omdat het een tijdrovende klus is om alle dashcam beelden terug te kijken is het ook fijn om te weten dat de dashcam een preventiefe werking heeft. De bezorgers weten dat de beelden kunnen worden teruggekeken en zullen minder snel misbruik maken van de werkauto, ‘Mischien’ worden de beelden wel teruggekeken..

Eten bezorgdiensten

Anno 2015 zijn er steeds meer bedrijven die het eten bezorgen met de auto, denk bijvoorbeeld aan de Spare Rib Express met ruim 40 fillialen. Deze bezorgdiensten hanteren vaak een korte bezogtijd waardoor een juiste route cruciaal is voor de bezorgers. Vaak is het lastig om te achterhalen waardoor de bezorgtijden langer worden en hoe dit kan worden voorkomen. Ook hierin kan een dashcam uitkomst beiden. Zo kunnen de beelden van bezorgers worden geanalyseerd en kan hiermee actie worden ondernomen.

Daarnaast heeft ook in deze branche de dashcam een preventieve werking op bezorgers en ook in geval van schade kan de dashcam namens de bezorgers getuigen. In de drukke eten bezorgbranche is schade geen onbekende factor en worden schade formulieren soms haastig ingevuld waardoor een onduidelijkheid kan ontstaan over de verkeersituatie. De dashcam is toegestaan als bewijsmateriaal en kan enorm veel geld schelen. 

Zakelijk vervoer

Taxi centrales 

Voor taxi chauffeurs is elke rit anders. Soms is de sfeer in de taxi gemoedelijk maar helaas maakt de taxi chauffeur ook andere situaties mee. Daarom kan een dashcam voordelen bieden voor zowel de chauffeur als de passagier. Sommige dashcams zijn uitgerust met een zogenaamde dual cam waardoor de dashcam zowel binnen als buiten de auto filmt. Hierdoor is de veiligheid van alle inzittende gewaarborgd. Daarnaast maakt een chauffeur gemiddeld meer kilometers dan een doorgaande automobilist waardoor de kans op schade groter is. Omdat een taxi auto soms een grote investering is geweest en de verzekeringen streng zijn kan een dashcam vervelende sitaties oplossen en lange schade procedures verkorten. Een dashcam filmt zowel overdag als savonds zeer scherp – handig dus voor chauffeurs die in het donker rijden -.

Prive chauffeurs

Ook voor chaufeurs in de prive sector biedt de dashcam enorm veel voordelen. Naast het feit dat de dashcam kan worden gebruikt als bewijsmateriaal is het ideaal om beelden terug te kijken en ritten te evalueren.

Vrachtwagens

Voor zakelijk transport maken vrachtwagenchauffeurs vaak veel kilometers in verschillende landen. Vooral in het buitenland is het fijn om een ooggetuige in de vrachtwagen te hebben. In geval van schade kunnen de beelden makkelijk duidelijkheid brengen (beelden zijn natuurlijk ook voor een spaanse agent goed te begrijpen). Ook kunnen vrachtwagenchauffeurs op deze manier de beelden overleggen aan de werknemer die waarschijnlijk niet ter plaatse kan zijn in geval van een ongeluk in het buitenland.

Als vrachtwagenchauffeur maak je veel situaties mee waarin een dashcam een echte must is en dit kan de chauffeur een beter gevoel geven onderweg.

 

Rijscholen

Je ziet het steeds vaker, naast een paar extra spiegels zit er nu ook vaak een dashcam in de lesauto. Naast het feit dat lessers vaak schade rijden vanwege het gebrek aan een rijbewijs kan een dashcam op andere fronten erg handig zijn. Zo kunnen examenritten worden opgenomen en kunnen lessers die zijn geslaagd de beelden bewaren waarin de afrijden. Deze beelden kunnen ook door de rijschool worden gebruikt om andere lessers daarvan te leren. Ben je gezakt? Nu kunnen de beelden dienen als een les. Het is handig om de dashcam beelden terug te kunnen kijken om te zien wat er precies mis is gegaan. Dit werkt beter dan de situatie te moeten herineren.

Kortom, de dashcam kan enorm veel voordelen bieden aan bedrijven. Bekijk alle informatie over dashcams nu op www.boardcamera.nl – Dit is de grooste leverancier van dashcams aan zowel de particuliere als zakelijke sector.

 

http://www.boardcamera.nl