Dutch Labs
Image default
Entertainment

Lachgas patronen

Lachgas patronen

Lachgas patronen zijn overal te vinden op straat in Nederland tegenwoordig. Maar waar komen ze nou toch vandaan en wat is de geschiedenis achter de trend lachgas patronen in Nederland? Wij hebben het eens voor jullie uitgezocht en kunnen het een en ander toelichten. De zilveren lachgaspatronen zijn metalen omhulsels waarin een bepaald soort gas zit. De naam van dit gas type heeft de chemische verbindingsnaam N2O, waarbij een twee staat tot 1 verhouding is tussen stikstof en zuurstof. Dit gas heeft een drijvende werking waarbij er met enige kracht voortgestuwd kan worden. Slagroompatronen kopen is tegenwoordig online ook mogelijk.

Lachgas patronen oorsprong

In de autorace industrie wordt dit gas type ook wel besproken onder de noemer “Nitro” hierbij wordt er n2o gas uitgestoten wat een extra boost geeft aan de auto waarin de coureur aan het rijden is. Maar dit gas type vindt zijn oorsprong ook terug in de huishoudelijke apparatuur. Iedereen is wel bekend met de slagroomspuit die je gewoon in de supermarkt kunt kopen voor een of twee euro en waaruit de slagroom dan gespoten wordt. Dit zijn de wegwerp varianten van de slagroomspuiten maar in een wat professioneler segment, zoals in de horeca, zijn er ook andere slagroomspuiten aan te treffen. Deze slagroomspuiten zijn voorzien van een extern omhulsel waarin een slagroompatroon wordt geladen. Dit patroon is voorzien van het zojuist beschreven n2o gas en wordt wanneer de knop van de slagroomspuit wordt ingedrukt geopend waardoor het drijfgas in het onder druk staande gedeelte van de slagroomspuit terecht komt wat er vervolgens voor zorgt dat door de ontstane druk overtollig volume naar buiten gespoten wordt. De container van de slagroomspuit bevat dan gecomprimeerd room en dit komt in de vorm van slagroom naar buiten zolang als de knop wordt ingedrukt. Deze lachgas patronen zijn echter tegenwoordig veel populairder geworden voor andere doeleinden. Het is namelijk gebleken dat wanneer deze patronen worden leeggespoten in bijvoorbeeld een ballon en vervolgens dit gas wordt geïnhaleerd bepaalde positieve effecten worden ervaren door de gebruikers.

Lachgas patronen tegenwoordig

Het is niet zonder reden dat het n2o gas tegenwoordig in de volksmond lachgas wordt genoemd omdat er een enorme lach aanval ontstaat na het inhaleren van dit gas. Omdat de gevolgen voor de gezondheid relatief zeer beperkt dan wel nihil zijn heeft het middel de afgelopen jaren enorm veel populariteit gekregen. Deze patronen zijn in principe hervulbaar maar vanwege de betaalbaarheid van het product worden ze vooral als wegwerp producten gebruikt en dat is dan ook het residu wat men op straat aantreft. De lege zilveren patronen die gebruikt zijn in de meeste gevallen voor de consumptie van het gas was erin zit. Dit kan ook via een lachgas cracker worden gedaan.

https://lachgas-voordeel.nl/product/lachgas-kopen/