Dutch Labs
Image default
Bedrijven

De barcode of de QR code?

Het kiezen van de juiste printer kan soms nog wel eens lastig zijn. Er zijn vaak zoveel verschillende opties waaruit je kunt kiezen. De ene printer heeft de mogelijkheid om weer dingen extra te doen tegenover de andere continuous inkjet printer. Het is daarom best lastig om de juiste keuze te maken, want heb je alle functies nodig die je terug vindt op een wat duurdere printer. Een standaard scanner die ingebouwd zit in de printer kan best interessant zijn voor iedereen. Daarnaast zijn er ook nog verschillende andere dingen die je erbij kunt krijgen bij een printer.

Er zijn echter nog een hoop andere soorten printers waar de meeste mensen niks vanaf weten. Hierbij moet je denken aan een lotnummer printer en een barcode printen. Deze printers worden echter voornamelijk gebruikt door de wat grotere bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Deze bedrijven die speciaal barcode printen zijn voornamelijk voor de retail. Overal ter wereld wordt de barcode nog steeds gebruikt. Hierbij moet je denken aan de labels die geprint moeten worden voor de verschillende beschikbare producten.

Daarnaast zijn er zelfs bedrijven die ze zich specialiseren in het maken van qr code printer. De QR code is misschien niet zo bekend geworden als dat op eerst opzicht bedacht werd, maar daar kan misschien nog veranderingen in komen. De QR code is namelijk capabel om een hoop informatie op slechts een kleine vierkantje op te slaan. Hiermee zou je dus nog meer informatie kunnen op slaan dan alleen informatie met betrekking tot een product. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld visite kaartjes die erin geplaatst kunnen worden, maar zelfs ook complete wifi wachtwoorden en SIDS. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld het gebruik in een restaurant. Het zijn enkele leuke dingen die je zou kunnen implementeren binnen bepaalde bedrijven. De mogelijkheden zijn eindloos.

http://www.kba-metronic.com